Lüfer'den İnşaata 40 Milyonluk Yatırım



Gezi teknelerinin işletmecisi Lüfer, inşaat sektöründeki hareketliliğe paralel olarak Çorlu'da Emlak Bankası Konutları'nın yanına inşa edeceği 400 dairelik Cennet Kent projesiyle 40 milyon YTL tutarında bir yatırım gerçekleştirecek.

Tekne işletmeciliğindeki kar marjının düşmesinden dolayı inşaat sektörüne girmek zorunda kalan şirket, bu sektörde Lüfer Grubu adı altında faaliyet gösterecek.

30 dönümlük bir araziye kurulacak olan olan projenin temeli bu yıl sonunda atılacak. Proje 2009 senesi itibariyle tamamlanarak satışa sunulacak. Büyüklükleri 85 metrekareyle 150 metrekare arasında değişecek olan dairelerin 100 tanesi 1 oda bir salon, 100 tanesi 2 oda bir salon, 200 tanesi de 3 oda bir salon olanak tasarlanıyor. Sitede yeşil alanlar ve yürüyüş parkuru da yer alacak.

2006'da 2 milyon 600 bin YTL'lik ciro sağlayan işletme, 2007 de 4 milyon YTL'lik bir ciro elde etmeyi hedefliyor. 8 gezi teknesine sahip olan Lüfer, aynı zamanda deniz yatırımlarına da devam edecek. 2008 yılı yaz sezonuna yetişmesi planlanan 9. teknelerini inşa edeceklerini ifade eden Lüfer Grubu Genel Müdürü Cem Hoşgöl, boğazdaki trafiğin denetlenmesinden dem vurup kar marjlarının azalması nedeniyle inşaat sektörüne girdiklerini belirtti.