"Lütfen Rahatsız Etmeyin" Sergisi Ankara'da



Mimar Ertuğ Uçar’ın küratörlüğünü üstlendiği "Lütfen Rahatsız Etmeyin / Tatil Kavramı Üzerine Bir Sergi", 5 Kasım Salı günü TSMD Mimarlık Merkezi’nde ziyarete açılıyor. Serginin ismi, otellerde oda temizliğini erteleme talebini ileten “Lütfen rahatsız etmeyin” cümlesinden hareketle, kişinin tatil mekanında da peşini bırakmayan rutin zincirinden kurtulma arzusunu temsil ediyor.

Uçar’ın "Koca yılın yüklendiği 15 gün, 350 günü silme gücünde 2 hafta" şeklinde tanımladığı tatil kavramına odaklanan sergi; 5 sanatçı ve tasarımcının yaklaşımıyla, bireylerin tatil mekanı algısını ortaya koyuyor. Tatil fikrinin izlerini evden, hatta şekillendiği zihinden başlayarak süren sergide; Metehan Özcan, Kerem Ozan Bayraktar, Nermin Er, Burak Arıkan ve Meriç Kara' nın yapıtları yer alıyor.

VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi kapsamında ayrıca, 2000 yılından bu yana üretilmiş turizm ve rekreasyon yapılarından oluşan bir seçkiye yer veren bir kitap yayımlandı. Kitaptaki yapılar; tatil, eğlence ve dinlenme alışkanlıklarımızın nasıl değiştiğiyle ilgili önemli ipuçları veriyor.

"Lütfen Rahatsız Etmeyin" sergisi, 5-30 Kasım 2013 tarihleri arasında, Pazar hariç her gün 10:00-20:00 saatleri arasında TSMD Mimarlık Merkezi'nde ziyaret edilebilir.

Reklam Goruntulenme Bolumu