Lütfi Elvan'dan Marmaray Açıklaması



DHA'nın haberine göre, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Avrupa ve Asya'yı boğazın altından tüplerle birbirine bağlayan Marmaray'ı Halkalı'ya kadar uzatma projesinin askıya alındığı iddialarının asılsız olduğunu açıkladı.

2'nci Konya Ovası Projesi (KOP) Bölgesel Kalkınma Sempozyumu, Niğde Üniversitesi'nde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın katılımıyla gerçekleşti. Bakan Yılmaz kente karayolu ile gelirken, Bakan Elvan helikopterle geldi.

Toz bulutunun içinde kaldılar

Bakan Lütfi Elvan, Niğde Üniversitesi'nde Vali Necmeddin Kılıç, Ak Parti Niğde Milletvekili Alparslan Kavaklıoğlu, Belediye Başkanı Ak Partili Faruk Akdoğan, Rektör Prof. Dr. Adnan Görür ve protokol üyeleri tarafından karşılandı.

Haberler asılsız

Avrupa ve Anadolu yakasını boğazın altından tüplerle birleştiren Marmaray'ı Halkalı'ya kadar uzatma projesinin askıya alındığı iddialarının hatırlatılması üzerine Elvan şöyle konuştu:

"Bugün bir haber var askıya alındı şeklinde özellikle Pendik, Halkalı arasındaki hat askıya alında haberleri doğru değildir. Orada yüklenici firma çalışmalarını biraz ağırlaştırmıştı bu konuda bakanlığımız gerekli uyarıları yaptı. Çalışmalarımız devam ediyor. Herhangi bir sebeple bu projemizin askıya alınması söz konusu olamaz. Sözleşmemiz 2015 yılı Haziran ayına kadar devam ediyor. Herhangi bir aksaklıkta da gerekli tedbirleri almaktan sakınmayacağız. Yüklenici firma verilen tarihe kadar gerçekleştirmeleri güç görünüyor. Sözleşme yükümlülüklerine göre bizde gereken neyse onu yapacağız. Bu sürecin hızlanması için gereken çabayı göstereceğiz."

Elvan, Devlet Demiryollarını özel sektöre açacaklarını, bunun için de çalışmaların devam ettiğini hatırlattı.