M. Emre Çamlıbel / İnşaat Y. Mühendisi, CEO | SOYAK Holding

M. Emre Çamlıbel gayrimenkul sektörü başta olmak üzere proje yönetimi ve iş geliştirme alanlarında 16 yıldan fazla deneyim sahibi bir isim.

İnşaat mühendisliği diplomasını İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi’nden, inşaat mühendisliği yüksek lisansını ise ABD Boston’daki Massachusetts Institute of Technology’de (MIT) tamamlayan M. Emre Çamlıbel, çalışma hayatına 1992 yılında STFA’da inşaat mühendisi olarak başladı. Çamlıbel, ABD Boston’da Kennedy & Rossi Inc. ve Walsh Brothers Inc. şirketlerinde proje mühendisliği yaptı ve müdürlük görevini üstlendi. 1998 yılından başlayarak Soyak İnşaat’ta Genel Müdür Asistanı ve ardından Soyak Holding’de Proje Geliştirme Koordinatörü olarak çalışan Çamlıbel, 2001 – 2008 yılları arasında Soyak Yapı’da Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı.

M. Emre Çamlıbel’in görevde bulunduğu sürede Soyak Yapı, 3000 konutluk Soyak Yenişehir, 3600 konutluk Soyak Olympiakent, 1500 konutluk Soyak Mavişehir ve 1000 konutluk Soyak Evreka ve Soyak Evreka Rezidans’ın da aralarında bulunduğu birçok başarılı proje gerçekleştirdi.

M. Emre Çamlıbel’in yönetiminde ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Sistemi ve ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgelerini alan Soyak Yapı, “İnsana Saygı” ödülünü dört kez üst üste kazanan ilk gayrimenkul şirketi oldu.

Soyak Yapı, 2005 yılında da dünyaca ünlü “Superbrands” kuruluşu tarafından “Türkiye’nin Süper Markaları” kataloguna dahil edildi. 2007 yılında ise KalDer (Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) üyesi) tarafından verilen “Ulusal Kalite Ödülü”nü kazanan ilk ve tek gayrimenkul şirketi olarak sektördeki liderliğini sürdürdü.

M. Emre Çamlıbel Türkiye Kalite Derneği üyesi, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) yönetim kurulu üyesi ve ULI Türkiye İcra Komitesi üyesi. Çamlıbel, İstanbul Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde doktora eğitimini sürdürüyor ve halen Soyak Holding’de CEO olarak görev yapıyor.