Maden Mühendisleri Odası Tüm Davalara Müdahil Olacak



Geçtiğimiz ay Manisa’nın Soma İlçesinde yaşanan ve yüzlerce kişinin ölümüne neden olan maden faciasının ardından Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Maden Mühendisleri Odası (MMO) harekete geçti. Taraf Gazetesi'nden Adnan Keskin'in haberine göre, MMO, görevleri sırasında hak ihlallerine karşı maden mühendislik mesleğini ve mühendisleri savunmak, bu konuda her türlü yasal ve idari girişimde bulunmak, dava açmak ve açılan davalara taraf olabilmek için yönetmeliğine yeni madde ekledi.

Soma örneğinde olduğu gibi iş kazalarının kurbanlarının arasında işçiler ile birlikte yer alan maden mühendislerinin üyesi olduğu Maden Mühendisleri Odası, üyelerinin hak ve çıkarlarını daha iyi savunabilmek için odanın görev kapsamını daha etkin ve belirgin hale getirdi. MMO ana yönetmeliğine bu amaçla yeni bir fıkra eklendi. Bu yeni fıkrayla MMO yönetim kuruluna verilen yetki ve görev şöyle tanımlandı:

“Maden mühendisliği mesleğine ve/veya bizzat görevlerinin icrası sırasında gerçekleşen iş ve işlemlerden dolayı meslek mensuplarına yönelik hak ihlallerine karşı maden mühendisliği mesleğini ve/veya meslektaşlarını savunmak, bu konularda her türlü yasal ve idari girişimde bulunmak, dava açmak, açılan davalara taraf olmak”