Mahkeme Sürerken İnşaat Yeniden Başladı



Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Samsun Şube Başkanı Hasan Çobancı, Tekkeköy ilçesi Aşağıçinik mevkiine inşa edilen Lojistik Köy projesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 50 milyon Avro’ya mal olan Lojistik Köy projesi ile ilgili oda olarak kendilerinin açtıkları davada Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararı verdiğini hatırlatan Çobancı, bir yöre sakinin açtığı davada da aynı kararın verildiğini anımsattı.

Cumhuriyet’ten Cemil Ciğerim’in haberine göre; yargı kararlarında bölgenin birinci derece tarım arazisi olduğuna dikkat çekildiğini söyleyen Çobancı, kararların neden uygulanmadığını sordu.

 

Reklam Goruntulenme Bolumu

 

Çobancı, “Lojistik Köy ile ilgili hukuki süreç devam ederken, TCDD Genel Müdürlüğü tarafından Gelemen Lojistik Köyü-Tekkeköy Lojistik Köyü Demiryolu inşaatının başlamış olduğu bilgisine ulaşılmıştır. Söz konusu demiryolu inşaatı hukuki süreci devam eden Lojistik Köy’ün bağlantısını sağlamaktalar. Demiryolu projesi incelendiğinde hattın Çarşamba Ovası, Büyük Ova Koruma alanı içerisinde kaldığı görülmektedir. Demiryolu hattının geçtiği yerlerin bir kısmı mutlak tarım arazisi niteliğindedir.” dedi.

Çobancı, “Lojistik Köy mahkeme süreçleri devam ederken, demiryolu inşaatı TCDD Genel Müdürlüğü tarafından hangi gerekçeler ile başlatılmıştır ve bu yetkiyi kimlerden almıştır? Ziraat Mühendisleri Odası olarak nitelikli tarım alanlarının amacı dışında kullanılmasına ve rant çevrelerine kurban edilmesine izin vermeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.