Mahkemeden Çok Kritik Metrobüs Sorusu



İETT’nin metrobüs hattında kullanılmak üzere Almanya’dan tanesini 450 bin Euro’ya satın aldığı 250 Mercedes Capacity araçla ilgili dava dün Beyoğlu 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde başladı.

İETT Genel Müdür vekili görevinden alınan Mehmet Öztürk ve 18 İETT görevlisinin görevi kötüye kullandıkları iddiasıyla yargılandığı davanın hakimi Ali İspir, Öztürk’e "Neden İTÜ’den değil de Berlin Üniversitesi’nden görüş aldınız" diye sordu. Öztürk’ün Berlin Üniversitesi’nin tecrübeli bir kurum olduğunu söylemesi üzerine de Hakim İspir, "İTÜ de gayet köklü bir kurumdur" dedi.

250 otobüsü, Kamu İhale Kanunu’nun 22A Maddesi’ne göre, yani üreticinin tek olması nedeniyle ihale ilanına çıkmadan doğrudan temin etmekle suçlanan Mehmet Öztürk, "Usulsüzlük yapmadım, ben zaten İETT Genel Müdürü olarak zor bir görev yürütüyorum. Görevim gereği titiz davranıyorum" dedi.

Mahkeme, sanıkların ayrıntılı savunmalarının hazırlanması için 24 Kasım 2009’a ertelendi. Duruşmanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mehmet Öztürk, Hakim Ali İspir’in "Neden İTÜ’den değil de Berlin Üniversitesi’nden görüş aldınız" sorusunu hatırlatması üzerine, bilirkişi raporunu görmediğini ancak sorduğu sorunun otobüs alımıyla ilgisi olmadığını söyledi.