Makel Enerji Verimliliği Fuarı'na Katıldı



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın ev sahipliğinde düzenlenen fuara katılan Makel ürünlerini sergilediği standı ile ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti.

Elektronik sayaç ve Uzaktan Okuma Modem Sistemlerinin enerji verimliliğine doğrudan ya da dolaylı yoldan etkilerinin anlatıldığı özel bir infografik uygulaması ile stant alanında enerji verimliliği hakkında detaylı bilgiler verildi.

Enerjiyi verimli kullanmanın yolunun onu etkin yönetebilmekten geçtiğini belirten Makel Genel Müdürü Hakan Öztürk, fuarda sergilenen sayaçların şimdiye dek ölçümleme özellikleri ile öne çıktığını ancak bunun ötesinde enerji verimliliğini ölçümlemede küresel iletişim sisteminin önemli bir parçası haline geldiğini söyledi. Önümüzdeki yıllarda akıllı şebekelere yönelik olarak sayaçların internet ağına entegrasyonu ile ilgili iletişim ara yüzü ürünlerinin bu alandaki gelişmelere önderlik edeceğini anlatan Öztürk, günümüzde sadece endüstriyel sayaçlarda istenen haberleşme özelliklerinin bu yıldan itibaren trifaze ve monofaze sayaçlarda da standart hale geleceğini söyledi. Öztürk şöyle devam etti:

“Uzaktan okuma ve kontrol sistemleri akıllı şebekelerin temel yapılarından biri olmasının yanı sıra yenilenebilir enerji kaynaklarının sisteme hızlı entegrasyonunu sağlayacak en önemli araçlardır. Önümüzdeki yıllarda yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı daha da artacaktır. Bu da monofaze sayaçlar dahil olmak üzere tüketimi ve üretimi ölçen iki yönlü sayaçların hızla yaygınlaşacağı anlamına gelmektedir. Makel olarak ülkemizin enerji bağımlılığını azaltacak çevre dostu teknolojileri geliştirmeyi stratejik hedeflerimiz arasında tutuyoruz. Ürün portföyümüzü bu yönlü ürünler ile geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.