Makro Teknik MT-100 Tek Komponentli Solvent Bazlı Yapıştırıcı



Makro Teknik , havalandırma kanalları ve boru tesisatlarına, akustik izolasyon, polietilen ve kauçuk izolasyon yapıştırmak için kullanılan ürünü Makro Teknik MT-100’ü piyasaya sundu.

Kauçuk esaslı Makro Teknik MT-70 ve benzeri ürünlere alternatif olarak üretilen Makro Teknik MT-100’ün uygulandığı yüzeylerin uygulama sonrası hızlı bir şekilde yapıştırılması gerekiyor. Mukavemet olarak uygun kuruma süresinde işlem yapıldığında maksimum yapıştırma gücüne sahip olan Makro Teknik MT-100, özellikle şantiye ortamında hava değişikliğinde tutkalın kuruma süresi ve reaksiyonu değiştiği için, uygulama şartlarında hızlı kuruma istenildiğinde tavsiye ediliyor.

Makro Teknik MT-100’den tam verim alabilmek için uygulanmadan önce, uygulama yapılacak yüzeylerdeki yağ, kir ve pasın temizlenmesi gerekiyor. Daha sonra, Makro MT-100 tüm yüzeyi kaplayacak şekilde sürülüyor ve yapıştırıcı sürülmüş yüzey açık bırakılma süresince bekletildikten sonra, izolasyon yapıştırıcı sürülmüş yüzeye düzgün şekilde yerleştiriliyor. Açık bırakılma süresi, sürülen yapıştırıcı miktarına ve ortam sıcaklığına göre değişkenlik gösterebiliyor.

Maksimum yapışma dayanımı elde edebilmek için, MT-100 açık kalma süresinin MT 70’e göre daha kısa olduğuna dikkat etmek gerekiyor.
 
Makro Teknik MT-100’ün özellikleri:

Solvent esaslı bir ürün oldan Makro Teknik MT-100’ün kullanıldığı ortamların iş güvenliği ve işçi sağlığı yönünden devamlı ve etkin olarak havalandırılması gerekiyor.