Mobilya Fuarında Ziyaretçiler En Fazla ‘Hazır Mutfak’ Sordu

İnegöl’de 17-25 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Mobilya ve Dekorasyon Fuarı (MODEF)’nı yaklaşık 150 bin kişinin ziyaret ettiği açıklandı. İnegöl Belediye Başkanı ve MODEF Yönetim Kurulu Başkanı Alinur Aktaş, fuarın yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, başarılı bir fuar organizasyonu gerçekleştirdiklerini ve katılımcı firmaların yüzde 60’ının organizasyondan memnun kaldığını söyledi. Aktaş, fuar süresince gelen profesyonel ziyaretçilerin hazır mutfak konusunda talepte bulunduğunu belirterek, İnegöllü mobilyacıların büyük bölümünün bu alana yatırım yapmasını beklediğini ifade etti.

İlk kez profesyonel bir anlayışla gerçekleştirilen MODEF 2005’e rekor düzeyde ziyaretçi geldiğini vurgulayan Aktaş, fuarın tanıtımının çok iyi yapıldığını ifade ederek, “Bin 500 profesyonel ziyaretçi ve 50 dolayında yurtdışından ziyaretçi MODEF 2005’i gezdi. Önümüzdeki yıllarda profesyonel katılımcıların ve yurtdışından geleceklerin sayısını artırmak için çalışacağız.” dedi. Başkan Aktaş, basın toplantısında, MODEF 2005’in Ramazan ayının öncesine denk gelmesi nedeniyle tarihinin katılımcı firmalar tarafından beğenilmediğini de açıkladı.

Aktaş, katılımcı firmalarla yapılan anket sonucunda 133 firmadan 108’inin soruları cevapladığını, bu firmaların yüzde 60’ının fuardan tam memnun oldukları yönünde cevap verdiğini, tarih konusunda ise yüzde 70 düzeyinde farklı tarih istendiğini, ancak tarihler konusunda farklı görüşler ortaya atıldığını belirterek, “Biz MODEF 2005’in tarihini mobilyacılarımızla bir istişare toplantısı yaparak belirledik. Bir süre sonra yeniden bir araya gelerek tarih konusunda görüş isteyeceğiz ve gerekli görülürse başka bir aya fuarı kaydıracağız.” diye konuştu.

Fuar süresince gelen profesyonel ziyaretçilerin büyük çoğunluğunun hazır mutfak konusunda önemli taleplerde bulunduğunu tespit ettiklerini de söyleyen Alinur Aktaş, fuara katılan firmalarla yaptığı görüşmelerde, bu alana yatırım yapacakları yönünde bilgi aldığını söyledi.

İnegöl mobilya sektöründeki firmaların teknolojik gelişmeleri ve pazar taleplerini yakından takip ettiğini kaydeden Aktaş, “Hazır mutfak ülkemizde ve dünyada yükselen bir trend. İnegöl’de tasarım harikası mobilyalar üretiliyor. İnegöl’de Ar-Ge çalışmaları yeterli. Bu nedenle hazır mutfak konusunda da başarılı bir yapılanma olacağına inanıyorum.” görüşünü seslendirdi.