Limak İkinci İhaleyi de Kazandı



Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) Van Çimento Fabrikası'nın satışı için düzenlediği ihalede açık artırmayı 54 milyon 250 bin dolarla Limak İnşaat kazandı. Limak, dün yapılan Ergani Çimento ihalesine de 120 milyon 750 bin dolar ile en yüksek teklifi vermişti.

22 milyon dolar muhammen bedelle ihaleye çıkartılan Van Çimento için 14 firma yarıştı. Kapalı zarfla verilen tekliflerin ardından beş firma açık artırmaya katılmaya hak kazanırken, ihale 51.2 milyon dolardan başladı.

İki günde iki ihale
Açık artırmaya Limak İnşaat'ın yanı sıra Oci Çimento A.Ş., Kur İnş. Tic ve San A.Ş., K-L Çimento Yat. Mad. San ve Tic. A.Ş. ve Tek İnş. Taah. San. Tic. A.Ş katıldı. Önceki ihalelerin aksine daha kısa süren Van Çimento'nun satışında en yüksek teklif dünkü Ergani Çimento ihalesinde olduğu gibi bugün de Limak İnşaat'dan geldi. Böylece Limak İnşaat, ihalesi tamamlanan toplam sekiz fabrikanın ikisinin ihalesini kazanmış oldu.

Fabrikalar kimlere satıldı?
TMSF'nin geçen hafta düzenlediği ihaleler pazartesi günü Lalapaşa Çimento Fabrikası'nın satışı ile başladı. 61 milyon dolar muhammen bedelli Lalapaşa Çimento Fabrikası 166.5 milyon dolar ile Çimentaş İzmir Çim. Fab. T.A.Ş'ye, 62 milyon dolar muhammen bedelli Standart Çimento Fabrikası 175.5 milyon dolar ile Çimsa Çim. San. ve Tic. A.Ş'ye, 22 milyon dolar muhammen bedelli Bartın Çimento Fabrikası 48 milyon dolar ile Çimko Çim. ve Beton San. Tic. A.Ş'ye, 60 milyon dolar muhammen bedelli Ladik Çimento Fabrikası 140 milyon 250 bin dolar ile Akçansa Çim. San. ve Tic. A.Ş'ye ve 47 milyon dolar muhammen bedelli Gaziantep Çimento Fabrikası 128 milyon dolar ile Sanko Paz. İth. İhr. A.Ş'ye ihale edildi.

TMSF bu hafta üç fabrikanın ihalesini gerçekleştiriken, 56 milyon dolar muhammen bedelli Şanlıurfa Çimento 158.5 milyon dolara Türkerler İnşaat'a 53 milyon dolar muhammen bedelli Ergani Çimento ve 22 milyon dolar muhammen bedelli Van Çimento da Limak'a ihale edildi.