Başbakanlığa Dev Otopark

Hükümet, Başbakanlık'taki otopark sorununa çözüm bulmak için kolları sıvadı. Bayındırlık Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, otopark inşaatının yapımı için ihale açtı. Başbakanlık için, üç kattan oluşan yaklaşık 12 bin 500 metrekarelik otopark inşa edilecek.

Bayındırlık Bakanlığı ile Yargıtay Başkanlığı arasındaki mevcut otopark alanına, yer altında 12 bin 483 metrekare inşaat alanlı kapalı zemin ve üç kattan oluşan otopark yaptırılacak. İhale, 22 Kasım'da saat 10.00'da 'açık ihale usulü' ile Bayındırlık Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirilecek.

Yer tesliminden itibaren toplam 175 günlük süreyi kapsayacak olan kapalı otopark ihalesine sadece yerli firmalar katılabilecek. İhale dokümanları, Bayındırlık Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü'nden görebileceği gibi, aynı adresten bedeli mukabili temin edilebilecek. Firmalar teknik şartnameye göre hazırlayacakları teklif mektuplarını ihale günü, ihale saatine kadar götürü bedel üzerinden ihale komisyon başkanlığına verecek. İhale sonucu, üzerine ihale yapılan istekliyle anahtar teslimi götürü bedel sözleşmesi imzalanacak. Konsorsiyum olarak teklif verilemeyecek.