Malatya'ya Hilton'un İşleteceği 5 Yıldızlı Otel Yapılacak



Fotoğraf: Yeter Erdine

Malatyalı 32 iş adamının bir araya gelerek kurduğu Malatya Girişim Grubu (MGG), Hilton oteller zincirinin işleteceği 5 yıldızlı otelin temelini attı.

MGG Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, grubun yatırımlarına 6 yıl önce başladığını, 2009 yılında eski Sümer Bank arazisi üzerine Malatya Park Alış Veriş Merkezini yaptıklarını anımsatarak, şunları söyledi:

''Malatyamızın yıllardan beri ihtiyaç duyduğu 5 yıldızlı ve temelini attığımız otelin işletmesi için Hilton oteller zinciri ile anlaştık. Oteli Malatya halkımızın hizmetine önümüzdeki 24 ay içinde açacağız. 200 odalı olacak otelimizin içinde bin 500 kişilik bir konferans salonu, 2 büyük restoran, büyük bir spor merkezi ve 2 bin 500 metrekare mağaza alanları yer alacak. inşaat alanı 35 bin metrekare olacak olan projemizin toplam yatırım hedefi 50 milyon lira. Otelin de tamamlanması ile birlikte grup olarak Malatya'ya 164 milyon liralık yatırımı tamamlamış olacağız.''

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır da Malatya'nın bölgesinde gelişen ve modernleşen bir il olduğuna dikkat çekerek, belediye olarak kentin gelişmesi ve modernleşmesi için yoğun bir çalışma yürüttüklerini, bunun için alt yapı sorunlarını çözdüklerini aktardı.

MGG'nin Malatya'nın gelişmesine katkı sunmak için önemli faaliyetleri olduğuna değinen Çakır, ''5 yıldızlı otelin Malatyamız için ne kadar büyük bir ihtiyaç olduğunu hepimiz biliyoruz. Özellikle de böyle uluslararası bir zincire sahip olan Hilton oteller zinciriyle de anlaşılması bu değere ayrı bir değer katıyor'' dedi.

Malatya'ya yapılacak her türlü yatırımın önemine işaret eden Çakır, 5 yıldızlı bir otelin de bu açıdan önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Temel atma törenine İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan, Malatya İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er ve iş adamları katıldı.