Maliye Lojmanları Lüks Konut Olacak!



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), şehir merkezlerinde bürokratlara tahsisli lojmanları ekonomiye kazandıracak projeyi hayata geçiriyor. Proje kapsamında ilk olarak Maliye Bakanlığı'na ait lojmanlardan yıkılacak. TOKİ, Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile imzaladığı protokol kapsamında, Ankara'nın lüks yerleşim merkezi Oran'daki 182 konutluk lojmanlar yıkılıp, gelir paylaşımı modeliyle ile kamuya önemli gelir sağlanacak.

Gazete Habertürk'ün haberine göre lojmanların ekonomiye kazandırılması için arsa karşılığı gelir paylaşımı ihalesinin ilk oturumu 11 Şubat 2012'de yapılacak. Arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı modeli ile ihaleye yapılacak özel proje alanında, iş merkezleri, ofis, büro, alışveriş merkezi, çok katlı mağaza, çarşı, sinema, tiyatro, müze, kütüphane, sergi salonu gibi kültürel tesisler, otel, motel, özel yurt ile rezidans gibi konaklama tesisleri, restoran, kafe, lokanta, özel spor tesisleri, yönetim binaları, banka ve finans kurumları yer alabilecek.

İhale, 'Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Satış, Devir, İntikal, Kiraya verme, Trampa, Sınırlı Ayni Hak Tesisi ve Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İhale Yönetmeliği' kapsamında açık ihale usulü ile yapılacak. İhale, yerli, yabancı inşaat firmalarına ve bunların kendi aralarında ya da finans kuruluşlarıyla yapacakları ortak girişimlere açık olacak, ancak uluslararası bir ihale niteliğinde sayılmayacak. Teklifler, Teklif Alma Şartnamesi'nin ilgili maddeleri esaslarına göre değerlendirilecek, herhangi bir şartlı teklif kabul edilmeyecek. Detaylı bilgi TOKİ'den temin edilebilecek. Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün Atakent Devlet Mahallesi'ndeki lojmanlarında ikamet eden bürokratlar için de TOKİ'nin orta gelir düzeyindeki vatandaşlar için inşa ettiği Yapracık projesinden konutlar alındı. Bürokratlar Yapracık konutlarına yerleştirilebilecek.