Maliye, Manavgat'ta Konut Yapmaya Uygun Hazine Arazilerini Satışa Çıkardı



Maliye Bakanlığı, Antalya'nın Manavgat ilçesinde konut yapmaya uygun Hazine arazilerini açık ihale usulüyle satışa çıkardı. Antalya Defterdarı Hidayet Mat, yaptığı yazılı açıklamada, atıl durumdaki Hazine arazilerinin satışını sürdürdüklerini, tarım ve turizm ağırlıklı olduğu Manavgat ilçesinde konut yapmaya uygun Hazine arazilerini de ihale ile satışa çıkardıklarını bildirdi.

Manavgat'ta toplam 4 bin 47 metrekare büyüklüğünde 6 Hazine arazisinin 589 bin lira üzerinden 1 Mart Salı günü açık ihale usulüyle satılacağını belirten Mat, ihalesi yapılacak taşınmazlardan Sarılar beldesi Yeni Mahalle sınırları içinde bulunan 3 bin 277 metrekare büyüklüğünde, 549 bin lira değerindeki 5 arsanın 1/1000 ölçekli uygulama imar planına göre konut alanı olarak ayrıldığını kaydetti. Mat, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''Taşınmazlar Sarılar Belediyesi sınırları içinde kalmakta olup, su, elektrik, yol ve toplu taşıma gibi altyapı hizmetlerinden faydalanmakta, ayrıca Oymapınar Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesinde kalmaktadır. Taşağıl Mahallesi'nde 770 metrekare büyüklüğünde, 40 bin lira değerinde bir arazide, aynı ihalede satışa çıkarılacak olup, taşınmaz planda konut alanında bulunmaktadır.

Bilindiği üzere Hazine tarafından yapılan satışlarda, satış bedelinin en az dörtte biri peşin olarak tahsil edildikten sonra, geriye kalan bedele 24 ay içinde 8 taksitle ödeme imkanı getirilmiştir. Bu taksitlere ise aylık binde 75 oranında düşük bir faiz uygulanmaktadır. Hazine'ye ait taşınmaz malların satış ve devir işlemleri ile bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler ise her türlü vergi resim ve harçtan istisna olup, satışı yapılan taşınmaz mallar, satış tarihini takip eden 5 yıl süre ile emlak vergisine de tabi tutulmayacaktır.''