Maliye'nin Binasına Osmanlı Mimarisi!



Cihan'ın haberine göre, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) geleneksel Türk mimarisi ve kültürünün korunması, yöresel mimarinin geliştirilmesi kapsamında Maliye Bakanlığı için inşa edeceği binanın tasarımında Osmanlı mimarisi çizgilerini kullandı. Akıllı bina teknolojisiyle inşa edilecek Maliye Bakanlığı binasında yağmur suları biriktirilip bahçe sulamasında kullanılabilecek.

İlk olarak makam bloğu

TOKİ, tecrübesini kamu kurum ve kuruluşları ile paylaşarak, ihtiyaçları doğrultusunda nitelikli hizmet binaları inşa ediyor. İdare, Maliye Bakanlığı için de hizmet binası inşa edecek. İlk olarak bakanlık kampüsü içindeki boş alan üzerinde, Osmanlı mimarisi çizgilerini taşıyan yeni bir makam bloğu yapılacak. Ardından mevcut halde bulunan eski makam bloğu yıkılarak yerine yeni hizmet binası inşa edilecek.

İhalenin ilk oturumu yapıldı

TOKİ, Maliye Bakanlığı için yapılacak hizmet ve makam binalarının ilk oturum yeterlik ihalesini 12 Haziran 2013’te gerçekleştirdi. İlk oturumda 26 firma dosya sundu. İdarenin değerlendirmesi sonucunda yeterlik alarak kısa listeye girmeye hak kazanan firmalar, 1 Ağustos 2013’te yapılacak ihalenin ikinci oturumu olan teklif alma ihalesine davet edildi.

Tek çatı altında toplanıyor

Maliye Bakanlığı yeni hizmet binasıyla modern bir yapıya kavuşacak. Farklı binalarda hizmetlerini yürüten bakanlık, bünyesindeki Milli Emlak Genel Müdürlüğü'yle MASAK'ı yeni hizmet binasında bir araya getirerek tek çatı altında toplayacak. Hizmet binası 28 bin metrekare alan üzerine kurulacak. Yapıda, banka şubeleri, PTT, kantin, kafeterya ve spor merkezi de yer alacak. Spor merkezinde de çok amaçlı kapalı spor salonu, halı saha ve fitnes salonu bulunacak. Ayrıca hizmet binasında 366 araç kapasiteli otopark da planlandı. Makam bloğunda Osmanlı mimarisinin önemli unsurlarından ‘Taç kapı ve Kemer’ süslemelerine yer verilecek.