Maltepe Yenileniyor



Maltepe Belediye Başkanı Fikri Köse, sosyal belediyecilik anlayışı ile hareket ettiklerini, tüm yurttaşlara eşit mesafede durduklarını söyledi.

Maltepe Belediye Başkanı Köse, gazetemizi ziyaret ederek hizmetlerini anlattı. İstanbul genelinin kemikleşmiş sorunlarının en başında yer alan trafik sorununun dışında, Maltepe'nin tüm eksikliklerini hızla giderecek başarılı projelere imza attıklarını belirten Başkan Köse, kültür merkezlerinden yeşil alan düzenlemesine, okulların güçlendirilmesinden özürlüler merkezi yapımına dek birçok alanda Maltepe'ye hizmet götürdüklerini vurguladı.

Eşit mesafe

Sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmet ürettiklerinin altını çizen Köse, Maltepe'de gerçekleştirdikleri projeleri özetle şöyle anlattı:

"18 okulumuzu yıkarak, yeniden yaptık, 2009'a kadar bu sayıyı 25'e çıkaracağız. Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon Merkezi'nde 160 çocuğumuza bakıyor, aynı zamanda ailelerini de eğitiyoruz. En çok üzerinde durduğumuz konu ise, denizden en iyi şekilde yararlanmak, çünkü Maltepe'nin 10 kilometrelik sahili var. Kentin soluk almasını sağlayan yeşil alan sayısını hızla arttırıyoruz. Sahil boyunca yürüme, dinlenme alanlarının yüzde 80'ini bitirdik, kalan yüzde 20'lik kısmı da 2009'da bitireceğiz. Cami, cemevi ve kiliseleri her yıl temizletiyorum. Maltepe Belediyesi'nin tüm yöneticileri bütün yurttaşlarımıza eşit mesafede duruyor. Amacımız bütün insanlarımıza aynı mesafede durarak hizmet vermek."