Maltepe’den Vazgeçmedi Proje Sayısı Üç Oluyor



İstanbul’da geliştirdiği projelerde Maltepe’yi üs olarak belirleyen Tepe İnşaat, buradaki iki projeden sonra 600 konutluk üçüncü projeyi de yine aynı bölgede inşa etme kararı aldı. Bölgede Narcity ve Narkule isimli iki proje yapan şirket, 2011 yılında  taahhüt ve yatırım projeleri dahil olmak üzere toplam 500 milyon dolarlık ciro hedefliyor.

2010’un sonunda tamamladıkları Narcity projesinde yaşamın başladığını belirten Tepe İnşaat Genel Müdürü Atila Kemal Oğuz, bu yıl yine aynı bölgede bir başka projeyi daha hayata geçirme kararı aldıklarına dikkat çekti. 600 konutluk bu projenin de diğerleri kadar iddialı olacağını belirten Oğuz, Narcity isimli çalışmalarına dikkat çekti. Rengarenk yapısı, farklı balkonlarıyla projenin modern bir görünüme sahip olduğunu kaydeden Oğuz, üç yıllık bir çalışmanın ürünü olan ve Eylül 2010’da yaşamın başladığı Narcity’nin  147 bin 383 metrekare arsa üzerinde 285 bin metrekare inşaat olarak hayata geçtiğini söyledi.

Yıl sonunda kule tamam

Projede toplam 1.306 konutun bulunduğunu belirten Oğuz, ancak, planlamalarının 5 bin kişi üzerine kurulu olduğunu dile getirdi.  Narcity’nin komşusu olan Narkule projesinin temelini ise 2009 yılında attıklarını söyleyen Atila Kemal Oğuz, 2011 yılının sonlarına doğru konutları  sahiplerine teslim edeceklerini kaydetti.
Oğuz,  “Mütevazi rakamlarda bir proje oldu. Ciro beklentimiz 49 milyon TL civarında. Burada 11 bin 571 metrekare arsa üzerine 17 bin 500 metrekare inşaat yapıyoruz. Toplam konut sayımız ise 108 olacak” dedi.

‘Dalgalanma, marka konutları etkilemez’

Türkiye’de ekonomik ivmelenmenin yukarı yönlü olduğu yönünde görüş bildiren Atila Kemal Oğuz, bunun, 2011’in konut sektörü açısından hareketli geçeceği anlamına geldiğini kaydetti. Özellikle yılın ikinci yarısında hareketliliğin daha da artacağını düşünen Oğuz, şöyle konuştu: “Gayrimenkul yatırımlarında yaklaşık yüzde 5’e varan bir büyüme beklenirken, özellikle ofis yatırımlarındaki büyüme daha büyük rakamlarda olacaktır.  Fakat genel seçim ve dış piyasalardaki olası mali dalgalanmalar, temkinli olunması gereken süreçlerdir” diye konuştu.

Konut fiyatlarındaki dalgalanmalara da değinen Oğuz, marka bilincini oluşturan firmaların bu tür dalgalanmalardan etkilenmeyeceğini ifade ederek, “Markalı firmaların doğru projeleri doğru fiyatlarda hedef kitlesiyle buluşturarak talep ihtiyacını karşılayacağını düşünüyorum. Fiyat artışına en büyük etken ise sınırlı arsa maliyetlerinin artması. Faizler özellikle 2011’in ilk yarısı mevcut düşük sürecini devam ettirirken, yılın ikinci yarısından itibaren bir miktar yükselişe geçebilir” dedi.