Manavgat Kordon Caddesi Rekreasyon Alanı Projesi Başladı



Manavgat'ın en işlek ve manzaraya hakim noktası olan Irmak Kıyısı Kordon Caddesi'nde, Rekreasyon Alanı Uygulama Projesi başlatıldı.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, proje hakkında yaptığı açıklamada, kentin en işlek ve görsel güzelliğe sahip bölgelerinden biri olan Kordon Caddesi'ndeki peyzaj çalışmasının 900 bin TL'ye mal olacağını belirterek, projenin temmuz ayında tamamlanmasının planlandığını söyledi.

3 bin 647 metrekarelik alanda uygulanacak projenin, bölgedeki aktiviteyi artırarak, turizm dinamiklerini canlandırmasının planlandığına işaret eden Sözen, her yaş grubuna hitap eden bölümlerin yer alacağını bildirdi.

Irmak Kıyısı Rekreasyon Projesi içerisinde küçük okul gösterilerinin yapılabileceği bir amfitiyatronun da yer alacağını vurgulayan Sözen, peyzaj çalışmasının diğer bölümlerinde de bir kafeterya, içinde fitness aletlerinin yer aldığı bir oyun parkı, el işi çalışmalarının yapılıp sergilenebileceği yarı kapalı nostaljik alanlar, görsel güzellik katarak oturanları rahatlatmaya yönelik olarak planlanan iki su oyunu, nostaljik su değirmeni, yürüyüş yolları ve tuvaletlerin bulunacağını söyledi.

Köprü altını da kapsayarak oradaki görsel kirliliği yok edecek çalışmanın, gelecek dönemlerde genişletilerek sürdürüleceğini ifade eden Sözen, şunları kaydetti:

''Kentimizi güzelleştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu amaçla Kordon Caddesi'nde bir peyzaj çalışması başlattık. Çalışma tamamlanınca Irmak Kıyısı Kordon Caddesi yerli ve yabancı halkımızın tercih edeceği bir çekim noktası haline gelecek. Projemizin temmuz ayında tamamlanması için elimizden geleni yapacağız.'' (AA)