Manhattan'da Dev Vinç Binanın Üstüne Yıkıldı



ABD'nin New York kentinde 43 katlı bir binanın inşaatında kullanılan vincin yıkılarak yakındaki bir binanın üzerine düşmesi sonucu dört kişi öldü, üçü ağır olmak üzere 10 kişi yaralandı.

Manhattan'ın kuzeydoğusunda öğleden sonra meydana gelen olay sonucu vincin üzerine yıkıldığı bina tamamen çökerken, kurtarma ekipleri özel eğitimli köpeklerin yardımıyla enkaz altında kalmış olabilecek insanları aramaya devam ediyor.

New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg olayı şehir tarihinin en ciddi kazalarından biri olarak nitelendirirken, çöken binanın birinci katında bulunan barın kapalı olmasının büyük şans olduğunu söyledi. Barın sahibi John LeGreco, öğle saatlerinde oynanan Yankees beyzbol maçını izlediğini ve bu sayede barı açmaya gitmediğini anlattı. Dev vincin yıkılması sonucu çöken binanın haricinde çevrede bulunan beş bina zarar gördü, onlarca otomobil kullanılamaz hale geldi. İnşaat şirketinden alınan bilgiye göre kaza, inşaattan düşen bir parça çeliğin vincin binayla olan bağlarından birini koparması sonucu gerçekleşti. Çevrede yaşayanlarsa birkaç kere inşaatta geceleri de çalışıldığı ve bina çok hızlı yükseldiği için şikâyette bulunduklarını belirtti. Cuma incelenen inşaatta hata bulunamamış.