Manisa 2023 için 180 Önemli Nokta



Manisa’nın 2023 yılını planlamak için Ticaret ve Sanayi Odası ile Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından düzenlenen “İdeal Kent Manisa 2023 Yılı Platformu” toplantısında  9 çalışma grubunun üzerinde durduğu konular açıklandı.

Anemon Otel’de hafta sonu yapılan ve Devlet Bakanı-Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da katıldığı toplantıda, katılımcılar “Kentleşme-Yönetim, Sosyal-Kültürel, Sanayi-Ticaret-Enerji, Turizm-Tarih, Sağlık, Eğitim-Üniversite, Çevre-Su, Su-Tarım ve Vizyon” konularında çalıştı. Kentin bu alanlarındaki sorunlarını, çözüm yollarını ve uygulanabilecek projelerini konuşan katılımcılar, en geç iki yıl içinde ilin bütününde uygulanabilir projelere başlanmasını ve yürütülmesini benimsedi. 9 çalışma grubu, 180 önemli nokta tespit etti. Bunlardan ilin sosyal, kültürel ve ekonomik yapısını değiştirebilecek anlamdaki çalışmalardan hangilerinin projelendirileceği belirlenecek. Manisa 2023 Platformu’na projeler sunulacak ve Ocak ayının sonunda bir arama konferansında değerlendirme yapılarak çalışmalara başlanacak.

180 noktadan bazıları şöyle:

Kentleşme-Yönetim. Askeri alanların yeni bölgelere taşınması. Kente anıtsal dört giriş. Ulaşım-Çevre-Kent-Afet master planlarının oluşturulması. Karaçay Vadisi, Gediz Nehri, Çaybaşı-Niobe düzenlemesi. Spil Milli Park düzenlemesi. Kent halkının yönetime katılması (mahalle evleri). “Kente Karşı İşlenen Suç” kavramının geliştirilmesi. 1 milyon liranın üzerindeki yerel yatırımlarda “Kent Konseyi” görüşü. Manisa Vakfı kurulması. Raylı sistem. Yeni meydanlar. Eski adliye binasının kent müzesi olarak kullanılması. Kenti kent halkı ile yönetmek.