10 KOBİ Bir Araya Geldi Isıtherm’i Yarattı

Isıtherm markasıyla panel radyatör, havla radyatör ve radyatör musluğu üreten Protes A.Ş. bir yılda elde ettiği yüzde 15'lik pazar payını 2006'da yüzde 25'e çıkarmayı hedefliyor.

Türkiye’de çeşitli illerde faaliyet gösteren 10 KOBİ'nin bir yıl önce bir araya gelmesiyle kurulan Protes A.Ş., Isıtherm markasıyla panel radyatör, havlu radyatör ve radyatör musluğu ürünleriyle pazarda şimdiden yüzde 15'lik paya sahip oldu. 2006 hedefini yüzde 25'lik pazar payı olarak belirleyen şirket, bu yıl pazara kombi, hidrofor, boyler ve genleşme tankları da sunmayı planlıyor.

Bursa’dan Biytaş, İstanbul’dan Uysal Yapı ve Isı Term., Antalya’dan Isı-San, Konya’dan Selçuklu, Kahramanmaraş’tan Mert Ticaret ve Maraş Beta, Samsun'dan Trabzon Tesisat, İzmir’den Gazi Isı ve İzmit’ten Abo Yapı tarafından kurulan Protes A.Ş.'nin üretim merkezi Bursa'da bulunuyor. Geçen bir yılda 50 ilde bayilik sistemini kuran Protes A.Ş. İstanbul’da 2, Bursa, İzmir, İzmit, Antalya, Konya, Samsun, Gaziantep ve Kahramanmaraş illerinde de bölge bayiliklerine sahip.

Geçtiğimiz pazar akşamı Kervansaray Otel’de düzenlenen Isıtherm bayileri toplantısına Bursa’nın yanı sıra Eskişehir, Kütahya, Afyon, Balıkesir ve Yalova’da faaliyet gösteren bayiler katıldı. 2005 yılında belirlenen hedeflere ulaşarak başarı gösteren firmalara çeşitli ödüllerin verildiği toplantıda bir konuşma yapan Protes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Öcal Uysal, bir yılda ulusal bir marka haline geldiklerini söyledi.

Üretim Beyçelik desteğinde
Otomotiv sektörünün öncü kuruluşu Beyçelik iştiraki olan Çelikpan Grubu'yla bir anlaşma yaptıklarını söyleyen Uysal, "Isıtherm her ne kadar 1 yıllık geçmişe sahip olsa da sektörde başarılı ve en az 20 yıllık birikime sahip firmalar tarafından kuruldu” diye konuştu. 2006'yı atılım yılı olarak belirlediklerini de kaydeden Uysal, gelen talep üzerine hidrofor, boyler ve genleşme tankı üretimi için hazırlıklarını tamamladıklarını, bu yıl içinde pazara sunacaklarını söyledi.

Protes A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi ve Biytaş Şirketler Grubu Başkanı Suat Gülçimen de toplantıda yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği (AB) sürecinde olan Türkiye’de iş dünyasının yeni gelişmelere karşı hazırlık yapması gerektiğine dikkat çekti. Gülçimen, “Çok büyük bir pazara dahil oluyoruz. KOBİ işletmeleri olarak gücümüzün tek başına ulusal bir marka olmaya yetmeyeceğinin bilincindeyiz. Bizimle aynı düşünen firmalarla görüşerek Protes A.Ş.’yi kurduk. Arkamıza Beyçelik Grubu’nun üretim gücünü ekledik. Böylece 1 yıl gibi kısa sürede pazarda yol almaya başladık. Isıtherm bölgesel olarak pazarda şimdiden yüzde 15’lik paya sahip oldu, 2006 yılı hedefimiz pazarın yüzde 25’ine hakim olmak. Başarımızın tek nedeni sektörün dinamiklerinin ortak hareket etmesidir” diye konuştu.