Mardin ‘Çekim’ Merkezi Olacak



Mardin’in film çekim alanlarının iyileştirilmesi ve kentin dünya çapında daha iyi tanıtılması için Mardin Film Ofisi Derneği kuruldu. Böylece dernek bünyesinde Hollywood ve Venedik’teki film ofislerinin bir benzeri Türkiye’de de ilk defa Mardin’de oluşturuldu.

Mardin Film Ofisi Derneği Başkanı Helün Fırat derneği Mardin’in sinema ve televizyon dizilerinde marka olmasına katkı sağlamak amacıyla kurduklarını söyledi. Dernek aracılığıyla Mardin’e gelecek film ve dizi ekiplerine mekân bulma, kiralama, kiralara standart getirme, yerel yönetimlerden çekim için gerekli izinleri alma, Mardinli genç yetenekleri filmlere yönlendirme ve film için gerekli ekipmanları temin etme gibi hizmetlerde yardımcı olacaklarını anlatan Fırat şöyle dedi:

“Dünyada hızla yayılan film komisyonları ve film ofisleri, bulundukları illerin ve bölgelerin tarihi, doğal ve kültürel özelliklerinin sinema endüstrisine tanıtılması amacıyla faaliyet gösteriyor. Ofis, Mardin’deki zengin altyapının cazip hale getirilebilmesi, yerli ve yabancı?film çekim ekiplerine hizmet sağlanması konusunda aracı olacak.”

Koordinasyon noktası

Kenti yabancı yapımcılar için önemli bir çekim platosu haline getirmeyi de hedefleyen Mardin Film Ofisi ayrıca Mardin’de film çekim alanlarının iyileştirilmesi, gerekli alt ve üstyapının çekim dönemleri için hazırlanması, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla çekim ekipleri arasında koordinasyonun sağlanmasında kolaylaştırıcı rol üstlenecek.