Mardin Kent Müzesi'ne Ziyaretçi İlgisi Beklenenin Üzerinde



Sabancı Vakfı tarafından 1 Ekim'de açılan Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi ve Dilek Sabancı Sanat Galerisi'ni iki haftada 7 bine yakın kişi ziyaret etti.

Sabancı Vakfı, medeniyetlerin beşiği Mardin'de, önce Süvari Kışlası, ardından Askerlik Şubesi sonrasında da Vergi Dairesi olarak kullanılan tarihi yapıyı Mardin'in kentsel oluşumu ve yaşam biçimini, toplulukların aralarındaki bağları ve bunların töre, dil ve kültür niteliklerini gösteren eserlerin sergileneceği "Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi"ne dönüştürdü. Binada "Dilek Sabancı Sanat Galerisi" de yer alıyor. Açılışından bu yana geçen iki hafta gibi kısa bir sürede müze, 7 bine yakın ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.  

Öğrenciler ziyaret edecek

Müze yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, ziyaretçilerin yabancı turistler, yerli turistler ve bölge halkı gibi geniş bir yelpazeden oluştuğu belirtiliyor. Yetkililer önümüzdeki günlerden başlayarak mayıs ayına kadar 15 bin öğrencinin müzeyi ziyaret etmesinin planlandığını da söyledi.

Sabancı Vakfı Genel Müdürü Hüsnü Paçacıoğlu, "12 bin yıllık tarihi derinliği olan, insanlığın ortak kültürel mirası Mardin'in kentsel birikimine çok değerli katkı sağlayacak bir projeyi başarıyla tamamlamanın gururunu yaşıyoruz. Müze ve sanat galerisinin bu kadar kısa zamanda yedi bin ziyaretçiyi ağırlamış olması ne kadar doğru bir proje gerçekleştirdiğimizi bize bir kez daha gösterdi" dedi.

Müzede sergilenen eserler, Mardin Müzesi'nden ve çevre müzelerden ödünç alınan eserler, İstanbul'daki Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (MAREV) tarafından bağışlanan eserler ve Mardinlilerin müzeye doğrudan bağışladığı eserlerden oluşuyor.