"Marka Değeri Hizmet Kalitesiyle Eşdeğerdir"



Özbosan, İzmir merkezli ve Türkiye geneline hizmet veren bir otomatik kepenk ve kapı firması. Ülkenin hemen her şehrinde bayiliğe sahip firma, marka değerini 'hizmet kalitesi' ile eşdeğer olarak görüyor. Özbosan Özbosan Teknik Servis Sorumlusu Mesut Kanbaroğlu, Özbosan deyince tüketicinin aklına ürün kalitesi bir yana, özellikle satış sonrası hizmetin geldiğini vurguluyor. Firma ile 17. Yapı Fuarı – Turkeybuild İzmir’de buluştuk ve Bekdoğdu’dan en yeni üretim ve faaliyetleri konusunda bilgi aldık.

Yapı Fuarı – Turkeybuild’in hem İstanbul hem de Ankara ve İzmir ayaklarında rastladığımız bir firma Özbosan. Bu yıl yüzde 30 büyüyen Yapı Fuarı – Turkeybuild İzmir'i, geçmiş senelere ait gözlemleriniz üzerinden değerlendirebilir misiniz?

Türkiye artık reklamın faydalarını anlamaya başladı. Büyük firmalar ise fuarları, işlerinin önemli bir parçası, olmazsa olmazı olarak görüyorlar. Yapı Fuarı – Turkeybuild İzmir'in yüzde 30 büyümesini böyle yorumlamak gerekiyor diye düşünüyorum. Örneğin Özbosan olarak biz, fuara çıkmazsak 'ayıp olur' diye düşünüyoruz. Her ne kadar sene boyu yeni ürün ve hizmetlerimizi sergilesek de, fuarlarda görücüye çıkmayı önemsiyoruz.

17. Yapı Fuarı – Turkeybuild İzmir’de bu anlamda ön plana çıkardığınız ürünler neler?

Kapılarımızı sergiliyoruz. Özbosan aslında piyasada kepenk fabrikası olarak geçiyor; ama biz insanlara, farklı işlevdeki kapılarla otomasyon sistemleri de ürettiğimizi göstermek istiyoruz. Bu ürünlerimizin imalatını da yapmaya başladık. Ar-Ge konusunda hep büyük planlarımız oldu, bundan sonra da olmaya devam edecek.



Sizinle benzer segmentte ürün sunan firmalardan farkınızı nasıl özetlersiniz?

'Bizi eskiler tanır, yeniler de örnek alır' şeklinde bir slogan vardır. Özbosan da bunu benimsiyor. Şu anda faaliyet gösterdiğimiz otomatik kapı ve kepenk sistemleri alanında biz bir ilkiz; diğer firmalar sonradan kuruldular. Birçoğu da bizden ayrılmış personelin firmasıdır. Yani Özbosan sektörde ağabey gibidir.

Yurtdışında faaliyet gösterdiğiniz projeler mevcut mu?

Şu anda Afganistan’da 105 kapılık büyük bir projemiz var. Almanya’ya da kapı ihraç ediyoruz.