Marmara Park AVM İstanbul'un Alışveriş ve Eğlence Galaksisi Olacak



Marmara Park ile İstanbul ilk galaksi temalı alışveriş merkezine sahip olacak. Ocak 2011’de ECE Türkiye’nin inşaatına başlayacağı Marmara Park Alışveriş ve Eğlence Merkezi, İstanbul’un en işlek karayollarından biri olan E – 5 karayolu üzerinde konumlanıyor. Alışveriş merkezi, tüm hedef kitlelere uygun oluşturulan perakende mağaza karması ve farklı eğlence olanakları ile hem çocuklara hem de yetişkinlere ulaşmayı hedefliyor. Yaklaşık 100 bin metrekarelik brüt kiralanabilir alan ve ortalama 4.000 araçlık otoparkı ile Marmara Park Alışveriş Merkezi (AVM), İstanbul’un Beylikdüzü / Esenyurt bölgesinde inşa edilecek. Tanınmış Türk markaları ve uluslararası markalara ev sahipliği yapacak alışveriş merkezinde 250’den fazla mağaza, dev bir hipermarket, bir yapı market, çok büyük bir elektronik mağazası, sinema, eğlence parkı ve hazır giyim mağazaları bulunacak.

ECE Türkiye Genel Müdürü Andreas Hohlmann, “Marmara Park AVM, sadece Türkiye’de değil, tüm Avrupa’da örnek bir alışveriş merkezi projesi olacak. Galaksi ile yeni bir alışveriş merkezi teması sunuyoruz. Marmara Park’ta 'Lunaryum', 'Solaryum' ve 'Galaksi Köprüsü' olarak adlandırılan çeşitli bölümler bulunacak. Bu yeni temayla Marmara Park ziyaretçileri hem kendisine çekecek, hem de onları büyüleyecek”şeklinde konuştu. AVM’nin açılışının 2012 sonbaharında gerçekleşmesi planlanıyor.  “AVM’nin mükemmel konum ve erişimi ile müşterilerin bölgeyi çok iyi tanıması da bu eşsiz projede bizim için başarıyı garantileyen unsurlardan” diyerek sözlerini sürdüren Andreas Hohlmann, Türkiye’de bir on yıl daha değil sürekli olarak kalmak istediklerini, Türkiye’nin 72 milyon nüfusuna her yıl eklenen 500 bin kişi ile AVM yatırımları için son derece cazip bir pazar olduğunu ifade etti. Her binanın AVM olamayacağını bunun için belli bir kaliteyi tutturmanın önemine de dikkat çeken Hohlmann, her şehire AVM yapılmak zorunda olmadığını İstanbul’dan Van’a, Antalya’dan Kayseri’ye bütün şehirlerin dinamiğinin farklı olduğunu yatırım için her birinin ayrıca analiz edilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Basın toplantısında konuşan İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes ise kurum kültürlerinin büyük uyum içinde olduğu ECE Türkiye ile çok önemli bir proje geliştirdiklerini belirterek, “Beylikdüzü / Esenyurt bölgesindeki artan nüfusun ihtiyaçlarının karşılanması ve istihdam sağlanması gibi konularda rol oynayacağına inandığımız böyle bir projenin parçası olmak da bizi mutlu ediyor” dedi.

Yeni alışveriş merkezi İstanbul’un en hızlı gelişen merkezlerinden olan Beylikdüzü / Esenyurt bölgesinde bulunuyor. Yapılan araştırmalara göre bölge nüfusu hızla artarken Marmara Park AVM’nin şu anki çekim alanında ise yaklaşık 4 milyon kişi ikamet ediyor.