Marmaray’da Direniş 1 Hafta Daha Sürecek



Marmaray direnişinde beklenen görüşme sona erdi. Polat İnşaat patronları işçilerin taleplerini kabul etti, işçilerin 50 günlük yevmiyelerinin ödenmesi için bir haftalık süre istedi. İşçiler, bir hafta daha direnişe devam edecek.

Marmaray işçileri adına Avukat Sezin Uçar, Tekstil-Sen Genel Başkanı Engin Gül, Genel Sekreteri Beycan Taşkıran, işçiler Aydın Erhan ve Osman Can'dan oluşan heyet, Polat Deniz İnşaat patronlarıyla beklenen görüşmeyi gerçekleştirdi. Taşeron firmanın sahibi Alaattin Polat, işçilerin taleplerini kabul etti, ancak işçilerin direnişte oldukları 50 günlük, 90 bin lira ödeme için bir hafta süre istedi.

'Bütün Talepler Kabul Edildi'

Görüşmenin ardından açıklama yapan Tekstil-Sen Genel Sekreteri Beycan Taşkıran, görüşmeye ilişkin şu bilgileri verdi: "Patron Alaattin Polat bütün taleplerimizi kabul etti. Ancak direnişteki 50 günlük yevmiyelerin çok büyük bir mebla olduğunu ve tek başına ödemesinin mümkün olmadığını söyledi. Diğer işverenlerle görüşüp temin etmek için bir haftalık süre istedi."

"Bu bir haftayı mücadelemizi büyüterek sürdüreceğiz. Bizi destekleyen sendikaların buraya ziyaretlerini örgütleyeceğiz. Özellikle Polat inşaata bu işçileri yıldıramayacağını göstereceğiz" diyen Taşkıran, işçilerin 50 gündür beklediğini, bir hafta daha bekleyeceklerini söyledi. Taşkıran'ın sözleri, işçilerin, "Direne direne kazanacağız", "Yaşasın onurlu mücadelemiz", "Marmaray işçisi direnişin simgesi" ve "Zafer direnen emekçinin olacak" sloganlarıyla destekledi. (Atılım.org)