Marmaray'da İlk Hattın Testi Martta



İstanbul'un iki yakasını denizin altından buluşturacak olan Marmaray'ın, 29 Ekim 2013'te tamamlanması öngörülüyor. Söğütlüçeşme- Yenikapı hattının deneme sürüşü ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından martta yapılacak.

Marmaray'ın Üsküdar ayağında gazetecilerle birlikte inceleme yapan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, "Biz Üsküdarlılar 1970'li yıllardan beri eziyet çekiyoruz. Boğaziçi Köprüsü'nün inşasından beri çile çekiyoruz ama artık tarihi yarımada ile Üsküdar'ın havası birbirine karıştı" dedi. Kara, "Marmaray hizmete girdiğinde Üsküdar'ın ekonomisi, sosyal ve kültürel hayatı artık daha da anlamlı ve güzel olacak. Üsküdar yepyeni bir çehreyle geleceği karşılayacak" diye konuştu. "Boğaziçi Köprüsü, Harem arabalı vapur hattı, Beşiktaş, Eminönü iskelesi ile ulaşım hattındayız" diyen Kara, "Artık Üsküdar'a daha kolay ulaşılacak, ticaret, turizm gelişecek" dedi.

Günde 1 milyon kişi

Marmaray'a destek sağlayacak ve Üsküdar'ın trafik sorununa çözüm sağlayacak olan 19 km'lik ÜsküdarÇekmeköy- Taşdelen metro hattının dün ihaleye çıktığını hatırlatan Kara, "Saatte 70 bin kişinin bu hattı kullanacağını düşündüğümüzde günde 1 milyon kişi Asya'dan Avrupa'ya gidecek. Bu projeyi heyecanlı kılan Kadıköy- Kartal Hattının Ayrılık Çeşmesi'nde buluşması" dedi. Söğütlüçeşme Yenikapı arasındaki 3 bin 400 metrelik hattın tamamlandığını belirten Kaya, "Martta Başbakanımız ve Ulaştırma Bakanımız hattı test edecek" bilgisini verdi.