Marmaris’i Öldürmeyin



Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde ailesi ile birlikte yaşayan İngiliz Carolann Şahin (40) sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta "Marmaris’i Öldürmeyin" (Dont’t Kill Marmaris) isimli bir grup kurdu. Marmaris aşığı İngiliz’in kurduğu gruba binin üzerinde kişi üye oldu. Türkçe ve İngilizce olarak Marmaris’in sorunları tartışıldı.

Türk eşi ve 2 yaşındaki oğlu ile yılın büyük bölümünü Marmaris’te geçirdiğini aktaran Carolann Şahin, "Facebook’taki grubu hiçbir maddi ve siyasi kaygı gözetmeden kurdum. Don’t Kill Marmaris grubunu kurarken sadece Marmaris’i düşünerek hareket ettim. İlk zamanlar bu kadar üyesi olacağını tahmin etmiyordum. Ama binin üzerinde üyeye ulaştık. Marmaris’i seven ve Marmaris için çalışan insanların olması beni mutlu ediyor" dedi.

İlçenin sorunları

"Mavi bayrak sahibi Marmaris Halk Plajı İlgi bekliyor" diyen Carolann Şahin, ilçenin sorunlarını ise kendince "Uzun Yalı Mevkii’nde bulunan halk plajında şezlong ve şemsiye sıkıntısı çekiliyor. Kimi eğlence mekanlarının önüne şezlong konulmasına izin verilirken kimilerinin önüne izin verilmiyor. Bir turist olarak baktığımda bu görüntü benim hoşuma gitmiyor. Birine ’tamam’ yanındakine ’hayır’ sonrakine yine ’tamam’ denince görüntü çok çirkin oluyor. Marmaris, İngilizler arasında oldukça revaçta. Ama eğlence mekanlarının müziği erken kapatması, eğlenmeye gelen turistleri ve doğal olarak turizmi olumsuz etkiliyor. Özellikle akşamları bu güzel havada insanlar barların kapalı alanlarına girmek istemiyor" diyerek sıraladı.