Marshall “Gizli Bahçe” ile Bahar Çiçekleri Duvarlarınızda…



Marshall ColourFuture 2014 Kataloğu’nda belirlenen beş ana trendden biri olan Gizli Bahçe; romantik, şiirsel ve mistik tonları ile kentsel mekânlara doğal bir dokunuşla bahar havası getiriyor. Kentin en karanlık köşelerini aydınlatan doğa görüntülerini evlere taşıyan trend, koyu çam yeşilinden büyüleyici pastel nane yeşiline uzanan yeşil seri ile hoş bir efekt yaratıyor.

“Renklendir Hayatı” sloganı ile insanların hayatına renk katmaya devam eden Marshall, 2014 yılı renklerinin ilhamını, karşı karşıya olduğumuz yeni dünyaya uyumu ifade eden “Potansiyeli Ortaya Çıkarmak” temasından alıyor. Bu tema, kim olduğumuzu anlayarak, elimizdekilere yeniden bakarak bizleri çevreleyen potansiyeli ortaya çıkarabileceğimizi vurguluyor. Yılın renk paletleri, ruhumuzun derinliklerine işleyerek içimizde barındırdığımız potansiyeli en doğru şekilde kullanmamıza yardım ediyor.

Mekânlara baharın taze dokunuşunu getiriyor...

Marshall bu bahar, 5 ana renk paleti altında sunulan kombinasyonlardan “Gizli Bahçe” renk paleti ile mekânlara baharın taze dokunuşunu getiriyor. Gizli Bahçe paletinde yumuşak, dumanlı tonlara yer veriliyor. Romantik, şiirsel ve mistik tonlar ince bir tül görünümü yaratıyor. Bu büyüleyici trend, daha çok geçici ve kısa ömürlü olanı kullanma fikrini araştırıyor. Parlak köpüksü çiçeklerden ziyade, yorumlama gerektiren zarif işli çiçek desenleri, trendin temelini oluşturuyor.

Gizli Bahçe yüzünü, duvarlarda bahara can vermek için doğaya dönüyor, renklere çevremizi tekrar düşünmemizi sağlayan doğa görüntülerinin soyut dokunuşunu ya da sihrini katıyor. Tonlar romantik olmasına rağmen, sürpriz ince bir örtü katan puslu bir tonu bulunan, şiirsel ve ilginç bir görünüm sağlıyor, sonuç olarak feminen bir görüntü çıkıyor.

Olgun erik, hemen hemen nötr lila tonları ve zarif güvercin grisi ile Gizli Bahçe renk paletindeki yerini alıyor. Koyu çam yeşilinden büyüleyici pastel nane yeşiline uzanan yeşil serisi mekânlar üzerinde büyüleyici bir etki yaratıyor.

Palette nötr renkler gül pembemsi ya da açık eflatun hafif dokunuşlarıyla renklendiriliyor. Mekânlardaki dantel ve buzlu cam gibi hassas malzemeler Gizli Bahçe renk paletinin yarattığı görünüşü tamamlıyor ve katmanlı bir kalite ekliyor.

Yılın teması ve yılın renkleri AkzoNobel Estetik Merkezi’nin renk uzmanları, dekoratörler, iç mimarlar, modacılar ve beş kıtadan gelen sosyal psikologlar tarafından geliştirilen koleksiyonlarla, Marshall ColourFuture 2014 kataloğunda yer alıyor.

Reklam Goruntulenme Bolumu