Martı GYO İMKB'ye Uçuyor



Martı Otel İşletmeleri yüzde 94 hissedarı olduğu Martı GYO’nun halka arzı için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvurduğunu KAP’a bildirdi. Martı GYO, sermayesinin yüzde 90 artırılması yoluyla halka arz için karar almıştı. Martı GYO’dan yapılan yazılı açıklamada, şirketin en az yüzde 46 hissesinin halka arz edileceği belirtilerek, mevcut ortakların rüçhan haklarının kısıtlanması yoluyla sermaye artırımı olurken, halka arzdan elde edilecek fonun şirkete sermaye olarak gireceği belirtildi. 

55 milyon dolar gelir bekliyor

Martı GYO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Narin ise, şirketin yüzde 46-47 hissesinin arzından yaklaşık 50-55 milyon dolar gelir beklediklerini söylemişti. Şirketten yapılan yazılı açıklamada, halka arz öncesi Martı GYO’nun net aktif değeri toplamının ise 167 milyon lira olduğu belirtildi.

Halka arzdan elde edilecek gelirin yatırımlara yönlendirileceğini söyleyen Narin, “Şirkete sermaye olarak girecek kaynakla Sarıgerme’de büyük bir otel, Hisarönü’nde ve Ayın koyunda birer butik otelle Çerkezköy’deki 7 bin konutluk Narin Park konut projesinin diğer etaplarının inşaatına başlanacak. Bu yatırımların hepsi devam ediyor” dedi. Şu anki maliyet hesaplamaları ile toplam 285 milyon lira yatırım yapacaklarını belirten Narin, oteller için 55 milyon lira yatırım öngördüklerini, konut projesinin ise 230 milyon liraya malolacağını belirtti. Narin, Martı GYO’nun kira gelirinin ise 2011’den itibaren 17 milyon liraya ulaşmasını planladıklarını, Narin Park projesinden ise bugünkü fiyatlarla 750 milyon liralık satış beklediklerini söyledi.