Maslak ve Beylikdüzü’ne 100 Milyon Dolar daha Yatıracak



Dört ortakla 2005 yılında kurulan ve ilk konut projesi Esenbahçe Konutları’nı tamamlamasının ardından ikinci projesi Önay Garden Residence’ye Beylikdüzü’nde başlayan Önay Grup, Beylikdüzü ve Maslak’ta iki yeni projeye hazırlanırken, yurtdışından gelen alışveriş merkezi yatırımı tekliflerini de değerlendiriyor.

Önay Grup’un sektörde ‘emekleme dönemi’ni bitirdiğini söyleyen Önay Grup Başkanı Yunus Akdaş, artık olgunlaşma dönemine girdiklerini ve böylece yeni yatırımların dillenmeye başladığını ifade ediyor. Önay Garden Residence projesinde bahçeli balkon uygulamasına giden Önay Grup, Beylikdüzü’ndeki yeni projesine ise ‘misafir odası’ uygulamasıyla farklılık getirecek. Yunus Akdaş, Beylikdüzü ve Maslak’ta toplam 100 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını ifade etti.

Maslak ve Beylikdüzü

Beylikdüzü’ndeki yeni projelerinin çalışmalarının bittiğini söyleyen Yunus Akdaş, şu bilgileri verdi:

“Beylikdüzü’ndeki projenin çalışmaları bitti. 2 etaptan oluşan bir proje düşünüyoruz ve toplam 600 daire yer alacak. İlk etapta yaklaşık 200 dairelik bir konut projesi, ikinci etapta ise, rezidansların olduğu bir proje olacak. 40 milyon dolarlık yatırım yapacağımız bu projeyi yıl sonuna doğru satışa çıkaracağız. Bu projede de, ‘misafir odası’ konsepti geliştiriyoruz. Her blokta dairelerden ayrı olarak, içinde mutfağı, banyosu olan daha küçük daireler hazırlayacağız. Sitenin yönetimi randevuları takip edecek. İsteyen sırasıyla misafirleri için bu daireleri ücretsiz kullanabilecek.”

Akdaş Maslak’ta da arazi araştırdıklarını belirtti.

Gürcistan’dan AVM teklifi

Gürcistan’dan alışveriş merkezi konusunda teklifler aldıklarını da açıklayan Akdaş, “O bölgede alışveriş merkezi yatırımlarına ihtiyaç var” dedi. Türkiye’de de alışveriş merkezi yatırımları olacağını ifade eden Akdaş, Beylikdüzü’nde çarşı ve rezidansın birlikte olduğu proje teklifleri aldıklarını söyledi. Akdaş, “Büyük ölçekli bir proje geldiğinde, birlikte iş yapabileceğimiz 3-4 firma ile görüşüyoruz” diye konuştu.

4 ortak şirkete ismini verdi

Önay markasının dört ortağın isminden oluştuğunu kaydeden Yunus Akdaş, şirketin faaliyetlerini şöyle anlattı: “Ömer Bulut, Nüvit Karagözlü, Ahmet Demezoğlu ve benim ismimin baş harfinden oluşan Önay markasını oluşturduk. 2005’te ortak projelere başladık. İlk projemiz Esenbahçe Konutları’nın temelini 2006’da attık, 2009’da tamamlayıp sahiplerine teslim ettik. Mayıs ayında Beylikdüzü’nde Önay Garden Residence’ın temelini attık.”