Maslak'ın Yıldızı Yeniden Parlıyor



1980'lerin ortasında iş merkezleriyle tanışan Maslak, şimdi iddialı konut ve alışveriş merkezi projeleriyle yeniden gözde.

1980'lerin ikinci yarısında, Türkiye ekonomisine paralel bir şekilde ticari ve ekonomik hareketlilik kazanan Maslak, çeyrek asır sonra bu kez milyon dolarlık projelerle yeniden yıldız oluyor. Darüşşafaka çevresi ve Seba Evleri ile başlayan konut hareketlenmesi, modern iş merkezlerinin yapımı ve son olarak yeni yapılacak alışveriş merkezleri Maslak'a yeni bir devinim kazandıracak. İstinye Park, Diamond of İstanbul, Seyrantepe projesi ve Taşyapı İnşaat'ın konut projesi tamamlandığında Maslak, İstanbul'un en yüksek binalarına ev sahipliği yapar hale gelecek.

İSTANBUL'UN EYFEL'İ
İşadamı Mehmet Hattat, İstanbul- Maslak'ta dünyanın en büyük 100 binası arasına girecek projeye start verdi. HEMA Endüstri'nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat, 12 dönüm arazi üzerinde İstanbul'un en yüksek binasını yapacak. Türkiye'de ilk defa yüksek katlı çelik konstrüksiyon uygulamasıyla yapılacak olan "Dünya Ticaret, Turizm, Kültür ve Kongre Merkezi" projesini İstanbul'un Eyfel'i olarak tanımlıyor. İstanbul'da 48 kat ve 190 metre ile en yüksek bina, şu anda İş Bankası'nın kuleleri. Hattat'ların projesi bittiğinde en az 50 kat ve 200 metrenin üzerinde olacak. Diamond of İstanbul adlı projenin 150 milyon dolar maliyetini şirket öz kaynaklarından karşılayacak. Üç yıl içinde tamamlanması planlanan proje bittiğinde, kule katından boğazın iki ucu da görülebilecek.

Şirket yetkilileri, betonarmeye göre iki kat daha pahalı olmasına rağmen çelik konstrüksiyon tercih edilme nedenini şöyle açıklıyor: "Çelik konstrüksiyon, tüm deprem risklerini ortadan kaldırıyor. Daha esnek bir yapı ortaya çıkıyor." Taşyapı İnşaat, 3 bin 100 konutluk Maslak projesi ile bölgenin en büyük konut projelerinden birini hayata geçiriyor. 140 dönüm arazi üzerine her biri 33 katlı toplam 10 bloktan oluşan projede 3 farklı tipte konut üretilecek. 75, 150 ve 225 metrekareden oluşacak konutlarda her daire için özel güvenlik sistemi ve kablosuz internet erişimi imkanı bulunacak. Projede ayrıca 15 bin metrekarelik sosyal tesis ve alışveriş merkezi, yürüyüş parkurları, gölet, 3 adet açık yüzme havuzu, çocuk bahçeleri, sinemalar ve toplantı salonları olacak.