Mecidiyeköy'deki Son Boş Araziye de Rezidans!



TMMOB'a bağlı Şehir Plancıları Odası söz konusu araziyle ilgili plan değişikliğinin Mecidiyeköy'deki trafiği artıracağına ve nüfus yoğuna neden olacağına dikkatleri çekiyor. Şehir plancıları bölgedeki Ali Sami Yen Stadı yerine yapılan rezidanslar ve likör fabrikasını hatırlatarak transfer merkezinin de yapılaşmaya açılmasıyla bölgede yaşamın daha da zorlaşacağını söylüyor.

Trafik sorunu büyür

Taraf Gazetesi'nden Ayfer Çalıkıran ile Billur Özgül'ün haberine göre, Şehir Plancıları Odası Yönetim Kurulu Sekreteri Akif Burak Atlar yapılmak istenen değişiklikle bölgedeki yüksek yapılaşmanın hedeflendiğini belirterek şunları söyledi: "İBB'nin Mecidiyeköy İETT Transfer Merkezi yapılaşmaya açan imar planına Şehir Plancıları Odası olarak 2006 yılında dava açtık. Bu davada ilk bilirkişi raporu lehimize idi. Bunun akabinde itirazımız kabul edildi ve mahkeme İBB'nin hazırladığı imar planını iptal etti. Ardından İBB planda bazı değişiklikler yaptı. Projenin emsal değerini 3'ten 2,5'a çekti. Ancak sınırsız yükseklik hakkı gibi bizim itiraz ettiğimiz diğer konularda değişiklik yapmadı. İBB, revize ettiği planı tekrar mahkemeye sundu. Bunun üzerine tekrar bir bilirkişi raporu alındı ve bu sefer rapor aleyhimize çıktı. İkinci rapor mahkemeye iletileli iki yıla yakın süre geçti. Ancak henüz bir karar çıkmadı."

Nüfus artar

Mecidiyeköy transfer merkezi'nin rezidans, otel gibi yapılara dönüşeceğini savunan Atlar sözlerine şöyle devam etti: "O bölgedeki açık alan yerini bir gökdelene bırakacak. Çünkü yükseklik sınırı olmayan bir yapılaşma hakkı tanınıyor. Bölgede yeni bir bina demek nüfus artışı demek. Ancak nüfusun ihtiyaçlarını karşılayacak altyapı yetersiz. Artan nufus bölgede varolan trafik sorununa bir darbe daha vuracak."