Meclis Lojmanları Satılıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi lojmanları B1 ve B2 blokta toplam 163 konut, açık artırma yöntemiyle satışa sunuldu. Büyüklükleri 55 ile 220 metrekare arasında değişen konutlar, 139 bin 320 YTL’den başlayan muayyen bedellerle satışa çıkarıldı. B1 Blok’taki 78 ve B12 Blok’taki 85 konutun her biri için ayrı ayrı açık artırma yapılacak. Bireysel katılımcıların verdikleri en yüksek teklifler ile teklif verilmeyen bağımsız bölümlerin muhammen bedelleri toplamına yüzde 7 artış uygulanarak, toplu teklif verenler arasında yeni bir açık artırmaya gidilecek.

İhale sonucu değerlendirmesinde öncelikle toplu teklifler değerlendirmeye alınacak. Toplu teklif verilmemesi halinde, şartnameye uygun en yüksek teklif veren bireysel katılımcıya ihale edilecek.

Ziraat Bankası Emek Şubesi’nce yürütülen başvuru işlemleri, 31 Ekim Salı günü saat 12.30’da sona erecek. Başvuru sırasında nakit olarak 20 bin YTL katılım teminatı yatırılacak. Alıcı adaylarından, satın alınmak istenen her taşınmaz için ayrı teminat alınacak.

Açık artıdma 31 Ekim'de

Açık artırma, 31 Ekim Salı saat 14.00’te, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nda yapılacak. Açık artırma noter huzurunda ve idarece düzenlenecek. Müzayedede anında en yüksek teklifler alınacak, satış o anda sonuçlandırılmayacak, daha sonra idarece onaylanacak. İdare tarafından satışların onaylanmasının ardından gayrimenkul satış sözleşmeleri imzalatılacak.

Teslim işlemlerine başlanacak, bu süre 6 ayı geçmeyecek. Gayrimenkulün en geç 6 ay içinde teslim alınmaması halinde sözleşme fesh edilecek ve satış iptal olacak. Alıcı olamayanların teminatları 10 Kasım’dan itibaren iade edilecek.