Medyanın En Popüleri Ne Topbaş, Ne de Gökçek

Mustafa Akaydın, İbradı'da halkla

Yerel seçimler yaklaşırken, 81 ilde belediye başkanlarının medyada daha çok yer alma yarışı başladı. Sadece ulusal basında değil, bölge yerellerinde de icraatların altını çizmek için son döneme girildi.

1 Ocak – 31 Ağustos arası dönemi kapsayan araştırmaya göre 81 il içinde en fazla haber olan başkan, 10 binin üzerinde haber ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın oldu. Başkan Akaydın’ı, Adana Büyükşehir Belediye Başkan vekili Zihni Aldırmaz takip etti; Aldırmaz, 8 bin 565 haberle ikinci oldu. Başkan Aldırmaz’ı ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu izlerken; dördüncü sırada Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe yer aldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 7 bin haber ile listenin beşinci sırasında kendine yer bulurken; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kocaeli ve Kayseri Belediye Başkanlarının ardından sekizinci sırada yer aldı.

Büyükşehirler arasından sıyrılarak öne çıkan Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan en medyatik Belediye Başkanları listesinde ilk 10’a girmeyi başardı.

Reklam Goruntulenme Bolumu


Büyükşehirler arasında en az haber olan başkan ise 672 adet haberle 33. sırada yer bulan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler olarak raporlandı.

Haber adetlerinin bölgesel dağılımı incelendiğinde haber toplamına göre, en medyatik bölge Marmara bölgesi olurken; bölgenin en çok haber olan başkanı düşünüldüğü gibi Kadir Topbaş değil, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe olarak açıklandı.