“Mega Projelerin Akıbeti Gündemde"



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan Kanal İstanbul’un bu kapsama girip girmediğiyle ilgili olarak, “Onlar bazı projeler için geçerli değil. Yeni başlayacağımız acil ve önceliği olmayan projelerin ihalelerini daha sonraya bırakacağız. Devam eden projelerimizi hızlandırıp bir an önce hizmete alacağız” dedi.

Kaynakların Etkin Kullanımı
Bakan Turhan TBMM’de bir grup gazeteciye açıklamalarda bulundu. Yeni Şafak’ın haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bahsettiği söz konusu tasarruf adımına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Turhan, “Yeni başlamayı planladığımız projeleri biraz geciktirmek, mevcutları hızlandırmak, kaynağı verimli ve etkin kullanmak amacıyla böyle bir karar alındı. Mevcut kaynaklarımızın etkin, verimli kullanılması amaçlanıyor” diye konuştu. Ertelenebilecekler arasında havaalanı ve demiryolu projeleri de bulunurken özellikle yeni tesislerin akıbeti merak ediliyordu.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Acil önem ve öncelikte olanlar aynen devam
Hükümetin mega projeler ve Türkiye’yi kalkındıracak tesislerin yapımı konusundaki kararlığını vurgulayan Turhan acil önem ve öncelikteki projelere dikkat çekti. Bu projelerden hangilerinin devam edip etmeyeceği henüz bilinmiyor. Demiryolu konusunda da çalışmalar sürüyor. 2009 yılında yüksek hızlı tren ile tanışan Türkiye’nin şu anda Ankara, Eskişehir, Konya ve İstanbul YHT hatları bulunuyor. Bu tip tren ağının Afyon, Uşak, İzmir, Bursa, Yozgat, Sivas ve Erzincan’a kadar genişletme çalışmaları sürüyor.