Mera Alanına Sanayi Sitesi



Elazığ merkeze bağlı Anduz Köyü’nde bulunan bir milyon 30 dekarlık mera arazisinin ot bedeli karşılığında imara açılması ve ‘küçük sanayi sitesi' kurulması için harekete geçildi. AKP Elazığ İl Hakem ve Demokrasi Kurulu Başkanı Mehmet Turhan tarafından hazırlanan sanayi sitesi çalışma planı, MHP ve AKP'li il genel meclis üyelerine sunuldu.

Sözcü’den Evren Demirdaş’ın haberine göre; önümüzdeki meclis toplantısında mera alanın imara açılmasına dair önergenin geleceği beklenilirken MHP'lilerin imara açılmak istenen yerin mera alanı olması nedeniyle hazırlanan projeye mecliste onay vermeyecekleri öğrenildi.

Reklam Goruntulenme Bolumu

“Mera alanında sanayi sitesi kurulmasına karşıyız”
Mera alanında sanayi sitesi kurulmasını doğru bulmadıklarını belirten Anduz Köyü Muhtarı Ahmet Zülfü Oğuz, “Mera alanında bu sanayi sitesinin kurulmaması için gerekli olan müracaatları yaptım. Biz burada hayvancılık yapıyoruz bundan dolayı meraya ihtiyacımız var. Köyümüzün nüfusu 150 ancak hayvan sayısı çok bizde. Bazen komşu köyler de hayvanlarını mera alanımıza getirerek otlatıyor. Buraya sanayi sitesi kurulması için şuan resmiyette bir durum yok. Daha önce de böyle girişimlerde bulunuldu ama ben de mera komisyonunda olduğum için bunu reddettik. Burada sanayi sitesi yapılmaması için görüşlerimizi ifade ederek dilekçelerimizi verdik. Tarım İl Müdürlüğü mera alanı vasfını kaybetmiştir kararı alana kadar İl Genel meclisinde imara açılmasına dair bir karar alınamaz. Mera alanında sanayi sitesi kurulmasını doğru bulmuyoruz.” diye konuştu.

“Milletvekillerimiz ve belediye başkanımız destek oluyor”
Mera alanı olduğu iddia edilen yerde sanayi sitesi yapılması için AKP'li milletvekillerinin ve Elazığ Belediye Başkanının desteğini aldıklarını belirten AKP Elazığ il Demokrasi ve İnsan Hakları Kurul Başkanı Mehmet Turhan, “Biz bu projeyle ilgili Güney çevre yolu veya Malatya yolunda yer istemiştik. Tepeköy, Aşağı Demirtaş gibi çıkarılan yedi yerden en son kalan Ancuz köyü uygun görüldü. Belediye başkanımız da tamam dedi. Geçtiğimiz dönem Güney çevre yolunda özel bir okulun yanında 85 hektar yer verilmiş ama 2020 yılında meydana gelen deprem sonrasında burası konut alanı ilan edildi. Şuan belediye başkanımız ve dört vekilimiz,  il başkanımız, ticaret odası başkanımız bu konuya destek oluyorlar. Kaldı ki o bölgede 3. sanayi sitesi yapılırsa oralar çok gelişecek.” ifadelerini kullandı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.