Bursa-İstanbul Arası 75 Dakikaya Düşecek

Güzelyalı-Yenikapı Hızlı Feribot Projesi'nde, iskele ihalesini Yapı Proje Merkezi A.Ş. kazandı. Hatta seferlerin bu yıl sonuna kadar başlaması planlanıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa-İstanbul arasını 75 dakikaya düşürecek olan Güzelyalı-Yenikapı Hızlı Feribot Projesi’nin iskele ihalesini 11 milyon 777 bin YTL’lik en düşük teklifi ile Yapı Proje Merkezi A.Ş. kazandı.

52 bin metrekare alanda kurulacak Güzelyalı İskelesi’nin yıl sonuna kadar bitmesi ve seferlere başlanması planlanıyor. Türkiye'deki en büyük iskele olacağı belirtilen Güzelyalı İskelesi'nden Bandırma ve İzmir'e de seferler yapılması planlanıyor. Proje kapsamında işbirliği içine giren iki belediyeden Bursa Büyükşehir Belediyesi iskele inşaatını üstlenirken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin feribot maliyetini karşılayacağı belirtiliyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Güzelyalı-Yenikapı arası sefer yapacak olan hızlı feribotun iskele ihalesini gerçekleştirerek, bu konuda uzun zamandır yaptıkları çalışmaları sonuçlandırmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Bursa-İstanbul arasını 75 dakikaya düşürecek olan hızlı feribot projesinde, Güzelyalı’ya yapılacak olan iskeleyi Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yaptıracağını, çalışacak olan araçları ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sağlayacağını belirten Şahin, “Güzelyalı-Yenikapı arasında çalışacak olan 2 geminin yapımına Avustralya’da başlandı. İskele tamamlanmadan gemilerin yapımı bitmiş olacak. Biz de iskeleyi yıl sonuna kadar hizmete açmayı planlıyoruz. Bursa’ya hayırlı olsun” dedi.

İhaleye 5 firma katıldı
2005 yılı gibi 2006 yılına da yatırımlarla başladıklarını ifade eden Şahin, “2006 yılı atılım yılı olacak dedik. Yeni yılın ilk haftasına birbirinden güzel yatırımlarla başladık. Acemler Kavşağı konusunda Danıştay’ın kararının çıkmasından sonra 31 Ocak’ta ihale için gün aldık. Teleferik ihalesini gerçekleştirdik. Seçim bildirgemde yer alan Bursa-İstanbul arasını 75 dakikaya düşürecek olan hızlı feribotun da bugün ihalesini gerçekleştirdik. 2006’da Bursa çok değişimlere tanık olacak” diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Güzelyalı-Yenikapı Hızlı Feribot Projesi’nin iskele ihalesine 5 firma katıldı. İhaleyi 11 milyon 777 bin 211 YTL’lık en düşük teklifi veren Yapı Proje Merkezi A.Ş. kazandı. Şirket en son bitirdiği işler arasında, sahasında en büyük olma özelliğini taşıyan Mersin Yat Limanı’nı gösterdi.

52 bin metrekarelik alan üzerine yapılması planlanan Güzelyalı İskelesi’nde iskele, terminal, restaurant, cafe, otopark ve sosyal donatı alanları yer alacak. Güzelyalı İskelesi, İDO’nun hizmet verdiği mevcut iskeleler arasında en büyüğü olacak. İskelenin tamamlanmasından sonra Güzelyalı-Yenikapı seferlerinin bu yıl sonuna kadar başlaması planlanıyor.