Mermer’de Çatlak Derinleşti



İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) yönetimi bugün toplanıyor. Başkan Ali Kahyaoğlu, yapılacak istişareler sonucunda topluca istifa etmeyi değerlendirecek. Yönetimden toplu istifa kararı çıkmazsa genel kurul tarihi belirlenecek.

Dünya Gazetesi'nden Sercan Akıncı'nın haberine göre, öte yandan Başkan Ali Kahyaoğlu’nun yönetiminden istifa edenlerin cephesinde yeni gelişme yaşanıyor. Muhalifler Türkiye İhracatçılar Meclisi’ne (TİM) dilekçe verdi. Dilekçede yönetimin 6 kişiye düştüğü ve genel sekreterliğin yönetime el koyması gerektiği yazıyor.

İMİB Başkanı Ali Kahyaoğlu, istifa eden grubun TİM’e bir yazı verdiğini belirtti. Yazının üstünde herhangi bir tarih olmadığını dile getiren Kahyaoğlu, “TİM de bizimle paylaşmadı bu bilgiyi. Genel sekreterlikle de paylaşılmamış. Şu an yönetim 9 kişi. 1 arkadaşımız daha istifa edecek. 7’nin altına düşmediğimiz sürece sıkıntı yok” dedi.

“Mermer ve maden ayrılırsa vebali istifa edenlerin boynuna”

Kulislerde konuşulanlara göre İMİB yönetiminde Başkan Kahyaoğlu’nun bildiği muhtemel 1 istifanın ardından 2 istifa daha gelecek. Böylece yönetim 6 kişiye düşecek. Bu durumda ise yönetimi genel sekreterliğin devralarak en kısa sürede olağanüstü genel kurula gidecek. Fakat Kahyaoğlu, bu ihtimale karşı bir yol haritası hazırlamış. Kahyaoğlu, yönetimle bugün bir toplantı yapacağını açıklayarak, “Belki de hepimiz birden istifa edeceğiz. Onlara yönetimi düşürme zevkini tattırmayacağım. Şimdi biz bu karmaşayla uğraşırken mermer ve maden ayrı ihracatçı birlikleri olursa vebali istifa edenlerin boynuna olacak” diye konuştu.