Kale 'Kapadokya'yı Seçti



Geçtiğimiz yıllarda Selçuklu ve Osmanlı koleksiyonları ile adından söz ettiren Kale Grubu, bu yıl da Kapadokya'yı koleksiyonlarında kullanmaya başladı.

Selçuklu ve Osmanlı seramik koleksiyonları ile geçtiğimiz yıllarda adından söz ettiren Kale Grubu bu yıl yine Anadolu kültürünü yansıtan Kapadokya Koleksiyonu ile vitrinlere çıkıyor. Cirolarının yüzde 2'sini tasarıma ayırdıklarını ve seramik tasarımında dünya piyasalarıyla rekabet ettiklerini söyleyen Kale Grubu tasarım ekibinden Feryal Bodur Şen, Kapadokya'yı seçmelerinin nedenini şöyle açıklıyor: "Birçok uygarlığın yaşadığı Kapadokya çok zengin bir kültür hazinesine sahip. Kapadokya'nın eşsiz kültür birikimini ve doğal dokusunu seramiğe yansıtmak adına bölgeyle ilgili koleksiyon hazırlamaya karar verdik. Zaten seramik tasarımlarımızda Anadolu'ya özgü yerel etkileri mutlaka kullanıyoruz. Bu anlamda daha evvel hayata geçirdiğimiz Selçuk ve Osmanlı Koleksiyonlarımız mevcut. Bu koleksiyonlarımız yurtiçi ve yurtdışında yoğun talep gördü."

'Yurtdışı ile de çalışıyoruz'

Kale Grubu'nun Desen ve Tasarım Geliştirme Departmanı'nın yılın seramik trendleri ve müşteri istekleri doğrultusunda üst segmente yönelik prestij ürünleri ve koleksiyonları hazırladığını belirten Feryal Bodur Şen, "Kendine özgü bu tasarımlarımız dışında yurtdışındaki bazı ülkelerde yalnızca grubuma çalışan dizayn firmalarıyla özel kolleksiyonlar hazırlanıyor" dedi. Çanakkale Seramik ve Kalebodur markaları ile üretimini sürdüren Kaleseramik, 62 milyon metrekarelik yıllık üretim kapasitesi ile tek bir alanda üretim yapan dünyanın en büyük seramik kuruluşu.