Mersinli Müteahhitlerden 2013 Akdeniz Oyunları Atağı



Sahip olduğu tarım, sanayi ve ticaret potansiyeli ile ülke ekonomisinde önemli bir yeri bulunan Mersin, 2013 Akdeniz Oyunları'nın organize edilecek olması nedeniyle dikkatleri üzerine çekerken, Mersinli müteahhitler kentin yeni yüzünün oluşturulmasında önemli bir etken olacak yatırımlarla ilgili projelere imza atmak üzere anonim şirket kurma çalışmasına başladı. Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci, inşaat sektörünün, istihdam yaratması ve ihracatı artırması açısından kalkınma çabaları içindeki Türk ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olduğunu söyledi.
    
Çimento, seramik, ahşap, cam sanayi gibi 150 yan sektörü besleyen inşaat sektörünün 2010 verilerine göre yüzde 21,9 oranında büyüyerek, Türkiye'nin büyüme oranını neredeyse ikiye katladığını ifade eden Ekinci, sektörün gelecekte de büyüme beklentisi içinde olduğunu ifade etti. Mersin'in, 2013 Akdeniz Oyunlarının kentte organize edilecek olması nedeniyle birçok yatırım alacağına işaret eden Ekinci, şöyle devam etti:
    
''Oyunların Mersin'de yapılacak olması, hem kentin hem de bölgenin her yönüyle yatırıma kavuşması için fırsat doğurdu. Akdeniz Oyunları kapsamında Mersin'e 500 milyon TL'nin üzerinde yatırım yapılacağı açıklandı. Bu kentin geleceği açısından son derece büyük önem taşıyor. Bölgemizin öncelikli sorunlarının başında gelen işsizliğin önemli ölçüde azaltılmasına katkı sağlayacak bu organizasyon, biz iş adamlarına da ciddi misyonlar yükledi. Mesleğin zirvesinde olan müteahhitler olarak güçlerimizi birleştirerek ülkemizde ve kentimizde olabilecek en büyük ve en kaliteli projelere imza atmak amacıyla temellerini attığımız anonim şirket çalışmalarıyla Mersin'de bir ilki hayata geçirmenin sevincini yaşıyoruz. 2013'de kentimizin ev sahipliğinde gerçekleşecek Akdeniz Oyunları'nın yanı sıra, 2023 vizyonu doğrultusunda 'marka kent' olabilmek için sektörümüzün ne denli büyük bir sorumluluğa sahip olduğunu biliyoruz.''
    
Havalimanı lokomotif olacak
    
Ekinci, yapımı planlanan Çukurova Uluslararası Havalimanının kentteki diğer projelerin lokomotifi olacağını söyledi. Mersin'in yeterli sermaye gücüne ve bu sermayeyi yatırıma dönüştürecek sosyal sermayeye sahip olduğunu belirten Ekinci, şunları kaydetti:

''Mersin 'Cazibe Merkezine' dönüştürülmesi durumunda bölge yerli ve yabancı yatırımcıları da çekecektir. Biz de Çukurova Uluslararası Havalimanı, lojistik merkezler, ikinci nesil serbest bölgeler, turizm, tarım ve ekonomi projelerinin kentimizde hızla hayata geçirilmesi noktasında sağlanacak işbirliğine öncü ve katkı koyucu olduğumuzu çeşitli platformlarda dile getirdik. Akdeniz Oyunları ile Mersin'de olması gereken, 'Lojistik İhtisas Bölgesi', 'Ticaret Merkezi', 'Spor ve Sağlık Köyleri' ile 'Kampüs Kent' projelerinin de hızla hayata geçirileceğini umuyoruz. Mersin'de ekonominin canlanması, kentimizin 'lider' kent olabilmesi için her görevi önemle yerine getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bu kapsamda da kentimize yapılacak yatırımlarda yerel müteahhitlerin görev alması talebimizi bir kez daha yineliyoruz.''