Merter Oral, Fotoğraf Vakfı'nda



Merter Oral'ın 1976’dan bu yana çektiği siyah/beyaz fotoğraflardan oluşan “YİRMİSEKİZ PORTRE” isimli sergi, 8 farklı karma sergiye katılan fotoğrafçını ilk kişisel fotoğraf sergisidir. Serginin açılışı 20 Kasım 2004 Cumartesi günü saat 19.00'da Fotoğraf Vakfı'nda yapılacaktır.

1955 İzmit doğumlu Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü mezunu olan Merter Oral, Yüksek lisansını Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sahne ve Görüntü Sanatları Anasanat Dalı’nda “Toplumsal Belgeci Fotoğraf ve Fikret Otyam Örneği” adlı çalışması ile (1996), doktorasını ise yine aynı kurumda “Weimar Cumhuriyeti’nden Günümüze Fotoğraf Ajanslarının Fotojurnalizme Katkıları” adlı çalışması ile yaptı (2000).

1977 yılında Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği (AFSAD) ve 1995 yılında Eskişehir Fotoğraf Sanatı Derneği (EFSAD) kurucu üyeleri arasında yer alan Oral, 1992 yılından bu yana Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi bünyesinde fotoğraf dersleri veriyor. En son projesi Artvin’de Deriner barajı altında kalacak Zeytinlik (eski adıyla Sirya) köyünde gerçekleştirdiği fotoğraf belgeselidir.