MESA 3,5 Milyar Liralık Yatırım Hedefliyor



MESA Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, Genel Müdür Mert Boysanoğlu ve Genel Müdür Yardımcısı Tolga Bıyıklıoğlu, 2016 yılını değerlendirerek, 2017 yılı öngörü ve hedeflerini paylaştı. Mevcut birçok avantaja karşın maliyet artışının henüz fiyatlara yansımadığı bu dönemin konut almanın tam zamanı olduğunu belirten MESA Yönetim Kurulu Erhan Boysanoğlu, sektördeki tüm satışların bankalar üzerinden yapılması ile de sağlıklı veri üretimine sahip olunabileceğini vurguladı. Erhan Boysanoğlu, devletin uygun arsa desteği ile dar gelirlilere yönelik konut üretiminin de mümkün olabileceğini belirtti.

“2017, iyimser bir yıl olacak”

MESA Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, Türkiye gayrimenkul sektörünün 2016’yı, özellikle yılın ikinci yarısı itibari ile yaşanan hareketlilik sayesinde önceki yılın rakamlarının üzerinde tamamladığını belirtti. Erhan Boysanoğlu, “Faizlerin % 1’in altına düşmesi, KDV indirimi, Emlak Konut öncülüğünde, GYODER desteği ile düzenlenen kampanya ve başta MESA olmak üzere şirketlerin çeşitli kampanyalarla sundukları avantajlar, gayrimenkul sektörünün 2016 yılını başarıyla tamamlamasını sağladı” dedi. 2017’de de dolardan kaynaklanan maliyet artışlarının henüz fiyatlara yansımamış olması, kredi faizlerindeki düşüş, süren KDV indirimi, dövizdeki hareketliliğin daha düşük seviye ve frekansa inmesi, Emlak Konut’un başlattığı ve GYODER’in desteklediği yeni kampanya ile şirketlerin sunduğu çeşitli kampanyalar gibi birçok avantalar bulunduğuna dikkat çeken Boysanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Uluslararası ilişkilerimizde, siyasal alanda ve ekonomimizde olumlu gelişmeler beklediğimiz 2017’nin ise sektörümüz açısından iyimser bir yıl olacağına inanıyoruz.”

SoldanSoldan sağa; MESA Genel Müdür Mert Boysanoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu ve Genel Müdür Yardımcısı Tolga Bıyıklıoğlu

2016 yılında Ankara’da, İstanbul’da ve Polonya’da yürüttükleri projelerde önemli başarılara imza attıklarını MESA Genel Müdürü Mert Boysanoğlu da, “2016 yılında, yapımı ve satışı süren toplam konut sayımız yaklaşık 4.150 oldu. 2016’da 2 bin 660 adetlik konut satışına ve 1 milyar 250 milyon TL’lik ciroya ulaştık. Yaklaşık yüzde 8’lik bir büyüme yakaladığımız 2016’da, toplamda 4 bin500 kişilik de istihdam rakamına ulaştık” dedi.

2017’de 6 yeni proje var

Devam eden MESA projelerinin yanı sıra 2017’de başlayacakları yeni projelere de değinen Mert Boysanoğlu, “2017’de imza atacağımız netleşen projelerin; birer tanesi Bodrum, Ankara ve Polonya’da, 3 tanesi de İstanbul’da bulunuyor. 2017 yılında yaklaşık 3,5 milyar TL’lik bir yatırım ile toplam 4.000 adetlik yeni konut projelerine başlamayı hedefliyoruz. 2017 yılı içinde mevcut ve yeni projelerimizde yaklaşık 2.500 adetlik bir konut satışına ve 1.7 milyar TL’lik bir ciroya ulaşmayı hedefliyoruz. 2017’de yaratacağımız istihdam sayısı ise yaklaşık 5.000 kişiye ulaşacak” şeklinde konuştu. İstanbul’da, Dragos Sahilyolu’nda önemli bir kentsel dönüşüm projesine bir hafta önce imza attıklarını belirten Mert Boysanoğlu, “Beykoz Çubuklu’da da yürüttüğümüz görüşmelerin son aşamasındayız. Bu projelerimizle ilgili ayrıca çalışmalar yürütüyoruz” açıklamasında bulundu.

“Polonya’da da en az bir projeye bu yıl başlayacağız”

İstanbul’da ise üç ayrı noktada yeni projelere başlayacaklarını belirten ve MESA Genel Müdür Yardımcısı Tolga Bıyıklıoğlu, “2017’de başlayacağımız üç ayrı proje ile MESA kalite ve güvencesini, Maltepe, Kozyatağı ve Bağdat Caddesi’ne taşımış olacağız. Özgün mimarileri ve yüksek standartları ile MESA projeleri, bu üç noktada da yüksek standartlar için referans olacak” açıklamasında bulunarak, farklı projeler için de çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Bıyıklıoğlu, Polonya’da 330 konutluk son projenin bu yıl içinde tamamlanacağını da belirterek, “Varşova merkezde satın aldığımız 2 arsa üzerinde proje çalışmalarımız sürüyor. Bu projelerden birine de yine 2017 yılı içinde başlamayı hedefliyoruz” dedi.

Reklam Goruntulenme Bolumu