Metal için Laboratuvar Kurdu Eğitime 100 Milyon Dolar Yatırdı



Ankara’da bulunan Atılım Üniversitesi, Türk şirketlerinin AR-GE, simulasyon işlemlerini yaptırmak için yurtdışına 2 milyar eurodan fazla harcadığı metal sektörüne yönelik çalışacak 11 milyon TL’ye mal olan bir Metal Şekillendirme Mükemmeliyet Merkezi kurdu

Atılım Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Yalçın Zaim, Türkiye’de ilk ve tek olan araştırma merkezinin DPT ve sanayi kuruluşları tarafından desteklendiğini, burada beyaz eşya, otomotiv, havacılık, savunma sanayi ve imalat sektörlerinde kullanılan metal şekillendirme işlemlerinin tüm AR-GE, simulasyon, uygulama çalışmaları ile malzeme özelliklerinin tespiti konularında deney ve araştırmaların yapılacağını anlattı. Zaim, “Bütün bu işlemler yurtdışında yaptırılıyordu. Artık bu merkezde yapılabilecek. Üniversite sanayi işbirliğinin en somut örneği oldu” dedi.
Eğitime 100 milyon dolara varan yatırım yaptıklarını, özellikle mühendislik eğitimi alanında vakıf ve devlet üniversiteleri arasında ilk sıralarda yer almayı amaçladıklarını kaydeden Yalçın Zaim, “Türkiye kronik işsizlik sorunuyla boğuşuyor. Biz de mezunların kolayca iş bulabilecekleri bölümler açmaya özen gösteriyoruz” diye konuştu.

Zaim, Atılım Üniversitesi’nin mekatronik, yazılım, bilişim sistemleri, malzeme, enerji, otomotiv, imalat mühendisliği, lojistik, mütercim tercümanlık gibi mesleklere yönelik bölümlerinin ilk örneklerini sunduklarını dile getirerek şunları söyledi:

İş şansı yüksek bölümler

“Üniversitemiz geleceğin meslekleri üzerine odaklandı. Mesela mekatronik mühendisliği; makina mühendisliği, elektronik mühendisliği ve bilgisayar teknolojisinin eşamaçlı bileşiminden oluşan bir mühendislik dalıdır. Özellikle yüksek teknolojiyi kullanarak robot üretimi gerçekleştirme yönünde eğitim verir. Mühendislik bölümlerimizin ağırlığına karşın, sosyal bilimler ve yabancı dille ilgili bölümlerde de iddialıyız. Ankara İncek’te 250 bin metrekarelik alanda kurduğumuz üniversite bünyesinde 5 fakülte bulunuyor. Ayrıca bir meslek yüksek okulunda 36 bölüm, iki enstitüde 3 doktora ve 23 yüksek lisans programımız var.”