Metro Köprüsü'nde Engelliler Unutuldu mu?



Bianet'ten Fatma Zehra Kucur'un haberine göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılan Haliç Metro Geçiş Köprüsü'nde engelliler unutuldu.

Cumartesi günü açılan Metro köprüsünde, metrodan indiğinizde seyirlik alana çıkmak için önce normal merdivenleri kullanmamız ardından da uzunca bir yol yürüdükten sonra yürüyen merdivenlerle aşağıya inmeniz gerekiyor.

Ancak engellilerin Haliç durağında indiğinde aşağıya inmeleri için henüz asansör yapılmadı. Üstelik yürüyen merdivenlerin de aşağıya inenleri çalışmıyor.

Köprüdeki çalışanlar, köprünün henüz inşası tamamlanmadan, seçime yetiştirilmek için hızlıca açıldığını söyledi.

Asansörün daha sonra ekleneceğini belirten görevliler tarih konusunda kesin bilgi veremediler.

Köprüyü ilk kez kullanan vatandaşlar da bu duruma tepkili. Yaşlı bir erkek, merdivenleri inip çıkmada hastalığından dolayı sorun yaşadığını belirterek "Biz bunu nasıl kullanacağız. Asansör yok, yürüyen merdiven yok" dedi.

Levent'ten Yenikapı'ya

Taksim - 4. Levent Metrosu’nu Yenikapı’ya bağlayacak köprü Şişhane eteklerinde Azapkapı’da yeryüzüne çıkarak Süleymaniye’nin altından yoluna devam ediyor. Hacıosman’dan metroya binenler kesintisiz olarak Yenikapı aktarma istasyonuna ulaşacak. Burada Marmaray bağlantısıyla, Kadıköy-Kartal, Bakırköy-Atatürk Havalimanı veya Bağcılar-Olimpiyatköyü- Başakşehir’e ulaşabilecek.

Ortası raylı sistem, iki kenarı yayaya açık olarak yapılan, 460 metresi deniz üzerinde olmak üzere 936 metre uzunluğundaki köprünün sudaki kısmında 4 ayak bulunuyor.

Köprü, deniz ortasında 47 metre yüksekliğindeki iki ayağa oturuyor. Denizden yüksekliği 13 metre olan 12,6 metre genişliğindeki köprünün Unkapanı tarafında açılır kapanır bir bölüm de yer alıyor.

Taksim - Yenikapı arasını 8 dakikaya indiren köprüyle birlikte 21 kilometreye ulaşacak metro hattının günlük yolcu taşıma kapasitesinin 1 milyon kişiye çıkması bekleniyor.