Metro Su Sızdırıyor



Ankara’da, son dönemlerde yağan yağmurun da etkisiyle, önceki yıllarda olduğu gibi Ankaray ve metro hatları su damlatmaya başladı.

Hürriyet'ten Mert Gökhan Koç'un haberine göre, Ankaray’ın Kolej, metronun Batıkent istasyonundan sonra, geçen yıl açılışı yapılan Kızılay-Çayyolu metro hattındaki bazı istasyonlar da, su sızıntısı nedeniyle göle döndü.

Son günlerde etkisini gösteren sağanak yağışların ardından Milli Kütüphane istasyonunda da tavan akmaya başladı. İstasyonun Milli Kütüphane çıkışına giden tüneldeki tavanı, sızıntılardan nasibini aldı. İstasyon görevlileri, tavanın aktığı bölgeyi ‘dikkat kaygan zemin’ uyarılarıyla kapatırken, metroyu kullanan vatandaşlar tavanın aktığı bölgeyi şaşkın gözlerle izledi.

Aylarca durdurulamadı

Ankaray’ın Kolej istasyonunda, 2012’nin ekim ayında başlayan yürüyen merdiven yapım çalışmaları sırasında istasyondan çıkan kaynak suyu aylarca durdurulamamıştı. Su sızıntısı nedeniyle istasyonun bazı girişleri yaklaşık 1,5 yıldır devam eden tadilat dolayısıyla halen kullanılamıyor.

Tandoğan da sızıntı yaptı

Ankaray’da Kolej istasyonundan kaynak suyu çıkmasının birkaç ay ardından 2013’ün mart ayında da Tandoğan istasyonunda duvar ve tavandan sızan su, merdivenlerde birikintilere neden olmuştu. Duvarlardan sızan suyun, yağışlı günlerde arttığını belirten Başkentliler, önlem olarak yalnızca kova konulmasına tepki göstermişti.

Yolcular treni şemsiye ile bekledi

Geçen yıl haziran ayında Ankara’yı etkisi altına alan sağanak yağışın ardından Batıkent metro istasyonunu su basmıştı. İstasyonun tavanının su alması nedeniyle platform üzerindeki yolcular zor anlar yaşarken yolcuların platformda şemsiye açarak metroyu beklemesi ise sosyal medyada uzun süre konuşulmuştu.

Oluk oluk akıyor

Çayyolu metrosu Söğütözü istasyonunun tavanı ve duvarlarında çürümeye  neden olan su sızıntısı ise bir türlü çözülemedi. Engelli asansörünü dev dışı bırakan ve raylar arasına oluklarla akıtılan akıntı özellikle yağışların ardından artıyor. İstasyon çalışanları ise istasyonun yanında ‘Demir kafes’ olarak bilinen yerde biriken suların istasyona aktığını savunuyor.