Metroda Adres Yine Değişti



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, EGO Genel Müdürü Ömer Ulu ile birlikte golf arabalarına binerek gazetecilere metro inşaatını gezdirdi.

On beş yıldır her seçimde "Bitecek" vaadine karşın metroyu tamamlayamayan ve sonunda topu Ulaştırma Bakanlığı’na atan Gökçek yine adres değiştirdi: "Metroda geri kalan bölümü Enerji Bakanlığı üslenecek..."

Gökçek, metro inşaatının Söğütözü-Kızılay güzergahında tünel açma işlemlerinin tamamlandığını belirterek, "Dolayısıyla Kızılay Söğütözü hattındaki kaba inşaat, istasyonlar hariç bitmiş olacak. Ankara için hayırlı olsun. Kızılay-Çayyolu metro hattı 17.6 kilometre. Söğütözü-Kızılay arası bağlantısını yaptığımız bölüm 4.5 kilometre. Elektromekanik inşaatın yapılması gerekiyor. Otomatik olarak 1.1 milyar dolar paraya ihtiyacımız var" dedi.

Gökçek, metro inşaatlarının bitmesi için hükümetin desteğine ihtiyaç olduklarını belirterek, "Yaptığımız görüşmelerden olumlu sonuçlar aldık. İki ay içinde Enerji Bakanlığı kanun değişikliği yaparak metro inşaatının geri kalan kısmının yapımını üstlenecek. İnşallah hükümetten destek alacağız. Paranın bulunması halinde inşaat başladığından itibaren 18 ayda biter" ifadesini kullandı.

Gökçek 61 yaşında

Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 61 yaşına girdi. Gökçek, 20 Ekim tarihinin kendisi için çok önemli olduğunu belirterek, "Benim doğum günüm olması haricinde, eşimin de doğumgünü bugün. Biz bu tarihte evlendik. Aynı zamanda 20 Ekim’de milletvekili oldum. Şimdi de Metro çalışmasının kaba inşaat kısmını bitirdik" dedi. Belediye muhabirleri de Gökçek’e, metro gezisinin ardından sürpriz yaparak doğum günü pastası kesti.