Metroda İhale Zamanı

Kent içi ulaşımı önemli ölçüde rahatlatması beklenen Aliağa-Menderes metro hattında bu ay dört ihale birden gerçekleştirilecek.

Kasım, İzmir Metrosu'nda önemli ilerlemelerin kaydedildiği ay oluyor. 80 kilometrelik Aliağa-Menderes hattı için 6 Kasım'da 120 milyon avroluk kredi anlaşması imzalanmış, 99 vagon ve 33 elektrikli tren seti için sözleşme yapılmıştı. İzmir'in kuzey ve güney gelişme alanlarını birbirine bağlayan projede önümüzdeki günler de hareketli geçecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden verilen bilgiye göre, bu ay metro için dört ihale birden yapılacak. Projenin sekizinci etabı için önceki gün gerçekleştirilen ihalenin ardından, bugün de yedinci etabı kapsayan mevcut TCDD istasyonlarının yenilenmesi için ihaleye çıkılacak. Yedinci etap çerçevesinde Aliağa, Biçerova, Menemen, Hatundere, Ulukent ve Egekent 2'deki mevcut TCDD istasyonlarının bakım onarımı, ek tesislerle yürüyen merdiven ve engelli asansörleri yapılacak.

28 Kasım'da da Salhane, Turan, ESBAŞ, Gaziemir Semt Garajı, Sarnıç ve koşu istasyonları için yürüyen merdiven ve hidrolik engelli asansörleri ihale edilecek. Kasım ayının son ihalesi, İzmir Banliyö Sisteminin Geliştirilmesi Projesi'nin 2,3 ve 4. etapları için enerji ihalesine çıkılacak. Kazanan firma, Karşıyaka ve Şirinyer tüneliyle Kemer ve İnkılap istasyonlarına elektrik sağlayacak.