Metro’da Sergi Olmaz!



Fotoğraflarının Metro’da sergilenmesine tepki gösteren Güler kürsüde 30 saniyede konuştu, “Sergiler, sergi salonunda açılmalı” dedi.

Ara Güler’in, İstanbul Ticaret Odası tarafından, Taksim Metro İstasyonu’nda açılan sergisi, sanatçının tepkisini çekti. Ara Güler, sergi açılışında yaptığı ve 30 saniye süren konuşmasında, “Bu benim için bir ilk. Metro’da fotoğraflarım ilk kez sergileniyor. Bu farklı bir duygu. 1947’lerden bu yana hep sizler için baktım. Nelere baktığımı şimdi sizler de göreceksiniz. Takdir edilmek beni mutlu ediyor” diye konuştu.

Çok adam bir şey değil!
Açılış öncesi gazetecilerle sohbet eden Güler, “1948’den beri çektiğim resimleri verdim, onlar da seçti. Çerçevelerini yapmışlar benim hoşuma gitmedi. Ben yaşayan adamın fotoğrafını çekerim. Manzara fotoğrafı değil” dedi. Serginin metroda açılmasından memnun olmadığını ifade eden Güler, “Şimdi açılmış artık ne yapacaksın toplayalım mı? Sergi, sergi salonunda açılır. Niye daha çok adam görsün. Çok adam bir şey değil ki. Bakan ne anlıyor yani. Bir şey anlamıyor” diye konuştu. Ara Güler’in, 6 Nisan 2008 tarihine kadar açık kalacak sergisinde 150 eser yer alıyor. Fotoğraflar Güler’in, 800 bin fotoğraflık arşivinden seçildi.